Music on Sundays: “Africa” in Tijdloze Top 100?

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays: “Africa” in Tijdloze Top 100?

December brengt ons niet enkel de Sint, Kerstmis en oudejaar. Als het jaareinde nadert komt elke radiozender wel op de proppen met zijn ultieme jaaroverzicht of hitparade.

Zo ook Studio Brussel. Zij brengen steevast op 31 december hun “Tijdloze Top 100”. Een lijstje van de 100 beste nummers aller tijden, gekozen door de luisteraars.
De top 3 kwam de voorbije jaren steeds uit het selecte kransje van Nirvana, Led Zeppelin, Gorky, Metallica en Pearl Jam.

“Africa” van de Amerikaanse groep Toto slaagde er zelfs nog nooit in een plaatsje in de hitparade te veroveren.

En daar wil een groep vrienden uit Gent en Lokeren nu verandering in brengen. Zij startten een onlinecampagne met een eigen facebookgroep ( “Stem Toto - Africa op 1 in De Tijdloze”) om iedereen op te roepen voor dit nummer te stemmen. “Africa” is namelijk het lijflied van hun vriendengroepje, zeker sinds recent een van de kameraden naar Zuid-Afrika verhuisde.
Ze haalden zelfs de nationale radio en de geschreven pers met hun actie.

"Africa" is het bekendste nummer van de rockgroep Toto. Het verscheen voor het eerst op het album Toto IV uit 1982. Het nummer werd geschreven door toetsenist David Paich en drummer Jeff Porcaro, nadat ze een documentaire over Afrika hadden gezien. Het waren de vroege jaren ‘80 en de beelden waren gruwelijk.
De bandleden besteedden heel erg veel tijd aan de melodie van het liedje. Ze wilden de song zelfs van het album schrappen, omdat ze het nummer niet meer aan konden horen. Gelukkig deden ze het niet. Oordeel zelf of Toto een plaatse verdient in de Tijdloze Top 100.

Stemmen kan hier https://tijdloze.stubru.be/top-three