Nieuws

Jean Marie
0 reactie(s)
Patrick Neyt en Isabelle Neyt

© Bennie Vanderpiete

De tentoonstelling in de oude brouwerij (Kerkstraat 24) in Zaffelare stelt de evolutie van 2 jaar in keramiek voor van Isabelle Neyt en schilderijen, wandtapijten, beelden en meubels uit vervlogen kunsthistorische tijden.

Bennie
1 reactie(s)
“De Warmste Boerenmarkt” voor het goede doel

Het jaar loopt langzaam ten einde. En dus komt ook “De Warmste Week” van Music for Life dichterbij. Geen gebrek aan acties voor het goede doel en onmogelijk om ze allemaal in de schijnwerpers te plaatsen. Toch willen we hier de aandacht vestigen op een erg mooi en origineel initiatief.

Jean Marie
0 reactie(s)
Partago autodelen Lochristi

© JMDB

Die dure vogels staan ook veel stil en kosten veel geld. Gemiddeld zo’n 2 maandlonen. Kan het duurzamer en goedkoper? Lochristi wil - in samenwerking met Partago - twee 100% elektrische wagens ter beschikking stellen van de inwoners. Je kunt ze alvast testen op 3 december 2017.

Bennie
1 reactie(s)

Het was het weekend van de jonge (mini-)ondernemingen in Lochristi. Zondag stelden 30 jonge ondernemers hun bedrijf, producten en/of diensten voor aan het grote publiek. Gisteren was er de officiële voorstelling van “Smaragd”, de nieuwe minionderneming van de 15 leerlingen van het specialisatiejaar Retailmanagement en Visual Merchandising van Edugo.

Jean Marie
0 reactie(s)

Patrick en Marleentje Neyt - Kerckvoorde en dochter Isabelle stellen in het weekend van 24 tot 26 november 2017 tentoon in de oude brouwerij in Zaffelare.

Anne
3 reactie(s)
Quinta Foubert tovert prinsesjes uit haar fototoestel

© Bennie Vanderpiete

Een herfstige namiddag, gouden licht en neerdwarrelende kleine fijne blaadjes. Tussen dit alles een stralende prinses in een schitterende sprookjesjurk. Geen fragment uit één of andere Disney-film, wel de setting van een shoot georganiseerd door Quinta Foubert. Een gedreven fotografe met een missie. Lochristinaar was aanwezig tijdens één van haar shoots en sprak met Quinta over fotografie, creativiteit en vooral over de passie voor haar werk. 

Bennie
1 reactie(s)
Makerskraam

Zondag 19 november organiseert Jonge Vonken, het ondernemerschapsproject van Jeugdhuis Lodejo, voor het 3de jaar op rij zijn “Makerskraam”. Afspraak deze keer in de campus Edugo, te bezoeken van 10 tot 17 uur.

Jean Marie
0 reactie(s)
Team d Oude Pastorie Hijfte Gault Millau

© Babeth Albert

Vandaag reikte Gault Millau de prijzen 2018 uit en het werd voor het team van d’Oude Pastorie in Hijfte 15/20. Dat is meteen een bevestiging van vorig jaar en het bewijs van een constante culinaire kwaliteit.

Bennie
1 reactie(s)
4-urenloop Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Zaterdag vond de 16de editie van de 4-Urenloop & fietsen op rollen plaats. 47 loopploegen en 4 wielerteams streden om de overwinning. Heel wat bezoekers ook, zodat het (terug) een zeer sfeervolle bedoening werd.

Bennie
0 reactie(s)
4-Urenloop met recordaantal loopploegen - de winnaars

© Bennie Vanderpiete

De 16de editie van de 4-urenloop eindigde een drietal uurtjes geleden. Geen record-editie dit jaar, mede doordat er geen spinning-teams deelnamen. Maar wel een record qua aantal loopploegen.

Pagina's