46ste Lodejofeesten eindigen met top-avond!

De 46ste editie van de Lodejofeesten – de laatste in het “oude gele gebouw” dat binnenkort vernieuwd wordt – begonnen wat in mineur maar eindigden met een knaller. De quiz die voorzien was voor zaterdag 22 april moest geannuleerd worden wegens te weinig interesse. Slechts 5 ploegen hadden zich ingeschreven. Maar verder werd het een heel erg mooie editie, die afgesloten werd met een spetterend optreden van Bluesy Muloosy.

Playball – Ballenbadfuif op vrijdag

Zo’n 250 jongeren kwamen vorige vrijdag opdagen voor de ballenbadfuif. Het lagergelegen gedeelte van de Lodejo was – net als verleden jaar – gevuld met iets meer dan 40.000 plastieken ballen. Een formule die wel aanslaat bij de jongeren. Zelfs toen we omstreeks halftwee ’s nachts foto’s gingen nemen, werd er nog volop gedanst en plezier gemaakt.

Zaterdagavond was het trouwens in heel Vlaanderen “Lokale Helden”, een organisatie van Poppunt om lokaal muzikaal talent aan bod te laten komen. Ook JH Lodejo deed mee door Dj’s van eigen bodem te laten draaien. Onder meer Edem, XLoad, Diecie ft Joni en Joran gaven het beste van zichzelf om de dansvloer – eigenlijk één groot ballenbad – te vermaken. En dat zouden ze doen tot halfvier, waarna het tijd werd om de grote opkuis te starten. Zaterdagmorgen, omstreeks 11 uur was alles opnieuw proper en gereed voor de Comedy Night die ’s avonds zou plaats vinden.

Herbruikbare bekers

Voor al die feestvierders tijdens de ballenbadfuif werden de pintjes getapt in herbruikbare plastieken bekers.

“Dit kost ons wel twee mensen extra aan de kassa, want we vragen een kleine waarborg” aldus Koen van JH Lodejo. “Maar het is veel veiliger, zeker in het ballenbad, en het is goed voor het milieu! We doen dit nu steeds meer op onze evenementen”.

Comedy Night

Voor het zesde jaar op rij – ondertussen dus al een kleine traditie – ook terug humor op de Lodejofeesten met de Comedy Night. Er waren 200 tickets beschikbaar maar de zaal was niet helemaal uitverkocht ondanks de twee toppers op de affiche: Henk Ryckaert en Xander De Rycke.
Jan Linssen mocht de beide stand-up comedians inleiden.
Ook dit jaar hadden de afwezigen ongelijk want er werd wat afgelachen. En wie er dorst van gekregen had, kon zich aansluitend te goed doen aan een aantal streekbieren. Iets wat een 30-tal “plakkers” tot in de vroege uurtjes deden.

Family Day met spetterend optreden Bluesy Muloosy

Zondag was er dan eerst de “Family Day” met een “reuzengroot brandweerwagen-springkasteel” en een frietkot. Meestal lokt het zondagprogramma heel wat jeugdverenigingen. Jammer genoeg was er voor hen net een speeldag gepland en kwamen slechts een 20-tal leden van de “vaste kern” opdagen. Niet getreurd en zeker voldoende voor een leuke groepsfoto.

’s Avonds, als afsluiter, stonden er 2 optredens gepland. “Everything But A Band” mocht als opwarmer fungeren. Een aangename verrassing. De tweelingbroers Brecht en Alexander Heirman (29) uit Gent verrasten het publiek drie kwartier lang met aangename en kwaliteitsvolle (hoofdzakelijk Nederlandstalige) covers. Ze openden met het nummer “MNM” en besloten met een “eigen medley van Hiphop”.  De betere kleinkunst? “Omschrijf het als de Belgische Simon and Garfunkel” fluisterde Koen van de Lodejo in ons oor.
De twee broers spelen al een tiental jaren samen en schrijven sinds oktober ook eigen nummers.
“Everything But A Band” traden in 2016 reeds op in Lodejardin (de zomerbar van het Jeugdhuis in de tuin van de “Dekenijwoning”) en zullen dat deze zomer nog eens overdoen. Een aanrader!

En dan was het de beurt aan Bluesy Muloosy, de elfkoppige band van de muziekschool Lochristi. Volume en tempo gingen met een ruk de hoogte in. Zij hadden een hele schare fans meegebracht en JH Lodejo was dan ook aardig volgelopen. We telden zo’n 150 enthousiastelingen – onder hen veel “oudgedienden” en “dertigplussers” – die kwamen luisteren naar een spetterend optreden vol ambiancenummers. De sfeer zat er onmiddellijk in met “Memphis Train” en “I Feel Good” van James Brown. Heupen en schouders begonnen al te bewegen tijdens Joe Cocker ’s “You Can Leave Your Hat On” en uitgerekend bij “I Don’t Wanna Dance” hielden de voorste rijen het niet meer stil en werden de eerste danspasjes gezet.

Wat volgde was een spervuur van covers. Muzikaal hoogstaand en met twee steengoede zangers: Simon Dedeken- met heerlijk rauwe stem – en Aline Van Wassenhove.
Het dak ging er dan echt af bij “I Need Never Get Old” van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats Uiteraard scandeerde het publiek om bisnummers en “My Girl” en “Happy” van Pharell Williams volgden. Het slotnummer – Robbie Williams’ “Let me Entertain You” – werd meegezongen tot achteraan de zaal.

”Een heel erg mooie editie”

“ik ben heel erg tevreden” aldus Koen van JH Lodejo. “Alles is in opperbeste sfeer verlopen, er waren geen incidenten en we hadden een zeer mooie opkomst. Het voorbije weekend hebben weer een 25-tal vrijwilligers zich ingezet voor het welslagen van deze Lodejofeesten. Het was een heel erg mooie editie!”.
Dat kunnen we alleen maar bevestigen! En net als het dessert bij een goede maaltijd, was de slotavond de kers op de taart. JH Lodejo is bezig aan een opmars!
 

U kan het allemaal eens herbeleven in onze fotoreeks. Met dank ook aan Maaike en Demi voor foto’s! Veel kijkplezier!

(Foto’s © Bennie Vanderpiete, Maaike Van Renterghem, Demi Fonteyne)
 

Scroll naar boven