Badmode 2017: Een “Itsy bitsy teenie weenie …” bikini bij “Fraai” of “La Bella Donna”

Anne
1 reactie(s)
badmode 2017

De winter maakt plaats voor de eerste warme zonnestralen. Binnenkort gaan we naar het strand en boeken we onze zomervakantie. Tijd voor een nieuw badpak of een blitse bikini? In het tweede deel van ons dossier “Badmode 2017” nemen we u mee naar 2 lingeriespeciaalzaken uit Lochristi: La Bella Donna en Fraai.

Michaëla Meulemeester van La Bella Donna waagde 9 jaar geleden de stap van laborante naar zelfstandig verkoopster. Lingerie en badgoed waren producten die haar enorm aanspraken en de keuze om met “La Bella Donna” een eigen zaak te beginnen was een logisch vervolg. Op dit moment wordt Michaëla in haar winkel bijgestaan door Julie Bekaert die “verkoop” studeert aan Edugo (campus Lochristi). Ook zij lijkt betoverd door de wereld van lingerie en badgoed.

Julie: “Het is een mooi en vrouwelijk product en de winkel straalt zoveel rust uit. Helemaal mijn ding.”

“Sommige klanten hebben echt bikini-stress”, zegt Michaëla. “Maar dit is ook logisch. Het is volop winter (januari, februari) als de eersten hun badgoed komen kopen. Op dat moment hebben de meesten onder ons nog een echt “wintervelletje” en lijkt de stap naar bikini’s en badpakken nog erg groot. Maar, eens in de paskamer met een boel leuke spullen is de stress snel voorbij en wordt het passen best een leuke aangelegenheid. Net als bij lingerie is het heel erg belangrijk dat je de juiste maat én het juiste model draagt”, vervolgt Michaëla. “Ik zou zelfs durven stellen dat het nog belangrijker is want badgoed wordt werkelijk “gezien”, op het strand of in het zwembad.”

Zijn de wensen van de klanten de laatste jaren geëvolueerd?

Michaëla: “Ja, er is steeds meer vraag naar badpakken en hoge retro-slips. En niet omdat vrouwen “iets” willen verdoezelen maar omdat de retro-stijl terug echt “in” is. Bovendien zitten deze modellen heel erg comfortabel. Ook de vraag naar accessoires gaat in stijgende lijn: pareo’s, jumpsuits, jurkjes, … noem maar op. De tijd dat badmode enkel ging over bikini’s en badpakken lijkt echt wel voorbij. De kleine triangel-bikini’s daarentegen zijn steeds minder populair. Vrouwen kiezen momenteel dus wel degelijk voor een beetje meer stof op de huid.”

“Of ik een ultieme tip heb voor de lezer? Ja, wacht niet te lang om je slag te slaan. De eerste series worden namelijk al in december geleverd. Het grootste deel van de collectie volgt dan in maart en april. Wil je voldoende keuze hebben en zeker zijn dat jouw maat nog voorhanden is? Aarzel dan niet en spring binnenkort eens binnen.”

www.labelladonna.be

Elisabeth Staelens van lingerie Fraai kreeg de liefde voor lingerie en badgoed mee van haar mama. Die had altijd gehoopt een eigen lingeriezaak te kunnen beginnen, maar het was Elisabeth die de droom realiseerde. In 2004 opende ze haar eerste winkel en ging het avontuur van start.

“Wat ik het leukste vind aan mijn job? Een klant echt kunnen verrassen. In de paskamer is er tijd en ruimte om uitgebreid te passen. Vaak grijpen dames terug naar een print of kleur waarmee ze vertrouwd zijn. Super is het wanneer ik hen eens iets volledig nieuw kan laten passen. Op een hanger ziet alles er toch anders uit dan op het lichaam. Vaak is het dan meteen raak en gaat de klant met een schitterende bikini of badpak - én met een grote glimlach – naar huis. Daar doen we het voor.”

Collecties inkopen is voor Elisabeth een stappenplan

“Eerst en vooral bezoek ik een aantal beurzen. Dit geeft me de tijd om te zien wat er allemaal aangeboden wordt en dan laat ik dit even rustig bezinken. Eigenlijk zijn er 3 criteria waarop ik mij baseer. Ten eerste is er de kwaliteit: hoogstaande materialen en een goed pasvorm zijn essentieel. Uiteraard speelt ook mode een grote rol: de juiste snitten, kleuren en prints zorgen voor pit en stijl. En, last but not least: past de collectie in mijn gehele aanbod en zullen mijn klanten hier blij mee zijn? Het is een oefening die wat tijd en moeite vergt maar die ik - seizoen na seizoen - met veel liefde en passie blijf doen.”

“De collecties die aangeboden worden zijn de laatste jaren sterk geëvolueerd, ze zijn modegevoeliger dan vroeger en ook het aanbod van snitten wordt steeds groter. Een groot pluspunt is dat de meeste leveranciers de broekjes van de bikini’s apart verkopen. Zo kunnen we zelf, op basis van de lichaamsvorm, voor iedere vrouw het ideale setje samenstellen.”

Elisabeth’s ultieme tip voor de lezer: “Koop nooit iets wat je zelf niet mooi vindt of wat je niet comfortabel vindt. De allermooiste bikini verliest alle kleur en glans wanneer jij er je niet goed in voelt. Neem dus de tijd wanneer je op jacht gaat naar jouw perfecte bikini of badpak!”

www.fraai.be

Wie het eerste deel van onze bijdrage “Badmode 2017” nog eens wil herlezen, kan dit via deze link: http://www.lochristinaar.com/nieuws/badmode-2017-dit-jaar-een-%E2%80%9Ci...

(Afbeeldingen © PrimaDonna en Bennie Vanderpiete)