Bed & Breakfast Geetkotmolenhoeve Zaffelare

Jean Marie
2 reactie(s)
Bed & Breakfast Geetkotmolenhoeve Zaffelare

© JMDB

Luc en Christine kwamen er in 1987 wonen. Zij runde de boerderij en Luc werkte als projectleider bij Hertel. Na de rundvee- en schapenboerderij en de hoevewinkel openden ze in januari 2017 een drie sterren B&B.

Luc werkt sinds 2014 voltijds mee op de hoeve. Je kunt er meermaals per week langsgaan om volgens het seizoensaanbod rund-, kalf- , lams en schapenvlees te kopen naast kippen en kalkoenen wanneer Kerst nadert. Andere producten van collega’s vind je er ook zoals yoghurt, kaas en artisanaal ijs. De Geetkotmolenhoeve is eveneens een depot van Voedselteams.

Geetkotmolenhoeve Zaffelare

Werk genoeg, denk je dan maar Christine keek er al lang naar uit. Vakantie ‘op zolder’ in Frankrijk inspireerde haar om ook thuis een Bed en Breakfast te bouwen. De schuur werd stuk voor stuk gerestaureerd en boven de hoevewinkel op de eerste verdieping vind je nu een mooie suite, een landelijke loft kan je het ook noemen, lekker, knus en gezellig ingericht. Vanuit het raam kijk je uit over de velden waar je ook wel eens een ree kunt spotten en rust proeven.

Bed & Breakfast Geetkotmolenhoeve Zaffelare

Toerisme Vlaanderen kwam langs en gaf meteen 3 sterren. In april 2017 – na de inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving – komen ze terug en 4 sterren zullen dan een feit zijn.

Geetkotmolenhoeve bed en breakfast

Je kunt er met 6 heel comfortabel logeren terwijl de maximumcapaciteit 8 is. De suite heeft een mooie zithoek met salon, mezzanine, volledig ingerichte keuken, douche en slaaphoek. Ideaal voor een vriendengroep of gezinnen met kinderen. Doelpubliek is enerzijds hoevetoerisme maar ook mensen, die in de buurt naar een event of feest gaan, zijn welkom. Er logeren ook gasten die in de regio komen werken of er op bezoek zijjn.

Bed en Breakfast Geetkotmolenhoeve

Geetkotmolen hoevetoerisme

Het ontbijt - met hoeveproducten - wordt in de suite geserveerd en in het najaar wordt er ook ’s avonds een maaltijd aangeboden.

Reserveren kan telefonisch of via mail – zie www.geetkotmolenhoeve.be – en 1 nacht kost nu 65 euro voor 1 persoon. Twee gasten betalen 90 euro, ontbijt inbegrepen. Wie maar 1 nachtje blijft, betaalt 5 euro extra. Kinderen tot 6 jaar krijgen 70% korting en tussen 6-12 jaar is dat 50%.

De benedenverdieping wordt verder ingericht als speel- en spelletjesruimte en de loft krijgt dit jaar ook nog een dakterras. Ook de website wordt heel binnenkort bijgewerkt.

In 2015 bezochten we al enkele B&B en wie het allemaal nog eens wilt herlezen? Dat kan via www.lochristinaar.com/nieuws/logeren-eigen-dorp-de-serafijn en www.lochristinaar.com/nieuws/logeren-eigen-dorp-takke-tiele-huis

Geetkotmolenhoeve hoevetoerisme