Benefit concert Waka Waka for Africa

 

 

De Bevlekte Ontvangenis speelt op 15 oktober in samenwerking met de gemeentelijke basisschool ‘Bevlekt zonder grenzen’ ten voordele van het project Waka Waka For Africa, een schoolproject in Ivoorkust.

De Bevlekte Ontvangenis, muziekgroep uit Zaffelare – www.bevlekteontvangenis.be , Oost-Vlaams kampioen van de onzin en wereldwijd behoeder van de relativiteitstheorie durft het ook in alle serieus.

Het ensemble speelt de sterren van de hemel met een vernieuwd programma. Wie er drie jaar geleden bij was op de eerste editie, herinnert zich vast nog wel de geweldige ambiance. De Bevlekte, in samenwerking met de Gemeentelijke Basisschool, pakt uit in Lochristi ten voordele van het project Waka Waka in Ivoorkust.

Meer informatie? Zaterdag 15 oktober 2016 om 20 uur in de kleuterafdeling van de GBS, Koning Boudewijnlaan 8. ADK 10 euro – VVK 8 euro – kinderen tot 12 jaar 6 euro.

Kaarten te verkrijgen via de organisatoren van WAKA WAKA, de leden van de Bevlekte Ontvangenis of via storting op rekening nummer BE67 9731 2954 8887 met vermelding van het aantal personen (kinderen/volwassenen). Alle informatie te verkrijgen via an.vanlaere@gmail.com

Een kleinschalig schoolproject voor een dorp met een groot hart…

An Van Laere: “ In 2010 koos de Gemeentelijke Basisschool van Lochristi als schoolthema ‘Waka Waka for Afrika’. Via via werden enkele personeelsleden en sympathisanten warm gemaakt om een schoolproject in Assouindé, Ivoorkust te steunen, nl. voor de uitbreiding van een al bestaand, maar eerder primitief schooltje. Vele acties werden (en worden nog steeds) in en buiten school op touw gezet om geld in te zamelen. Door de persoonlijke contacten ter plaatse zijn we er zeker van dat elke euro rechtstreeks aan het project besteed wordt. Het verschaft tegelijk ook werk aan de plaatselijke bevolking van Assouindé. Ze doen immers alles zelf. Wat startte als schoolproject, werd na een eerste bezoek ter plaatse (2011) omgezet in een private vereniging die zich verder wil blijven inzetten voor dit schooltje en het vissersdorp.

De realisaties op heden

Bouw van 2 nieuwe klaslokalen, een bibliotheek en refter, starten van kleuteronderwijs, naaiatelier in het dorp voor schooluniformen, sanitair blok en waterput, elektriciteit en verlichting in de klassen, een medisch en cultureel centrum, een sportterrein.

Initiatieven voor de toekomst

Renovatie van oud huis als extra woonplaatsen voor leerkrachten, renovatie van de bestaande klaslokalen, bouwen van nieuwe klassen, medische voorlichting,….”

Scroll naar boven