Champagne met leuke adresjes

Zo af en toe verkennen we de glooiingen van Franse bubbels om te degusteren, te beleven, te genieten. ‘Meer dan 200 champagneadresjes’ van Peter Doomen is een GPS in Champagne.

Peter Doomen werd in 2013 Belgisch champagneambassadeur en bracht heel recent een boek uit. Het is altijd moeilijk aan oenotoerisme te doen als je zonder GPS rondrijdt.

Vrienden en kennissen informeren je graag en overstelpen je met ‘goede adressen’. Goedbedoeld uiteraard en er zijn heel veel goede huizen en prachtige wijnbouwers. Ook deze gids heeft niet de pretentie de beste adressen te vermelden maar een stukje bewust vineuze beleving te zijn.

Champagne met leuke adresjes

Veel Belgen laden er hun autokoffer vol voor familie, buren en vrienden en zo voeren we ongeveer 3 miljoen flesjes in. De officiële invoer schommelt rond 10 miljoen flessen. Zo kun je meteen besluiten dat elke Belg hoe dan ook minstens 1 fles champagne geniet.

Cava, prosecco en crémants vullen grotendeels Bubbelland in en bijna is ’t weer zover. De kurken zullen knallen al lijkt 2017 anders te zijn?

Champagne met leuke adresjes

De aandacht gaat uit naar champagne kopen in alle windstreken van Champagne met bezoeken aan niche. De finesse van deze godendrank wordt ook meegegeven net als toerisme, ideetjes en overnachten, ook bij champagnebouwers met gastenkamers of gîtes.

Drie jaar na het boek ‘Champagne – de meest complete gids om streek en wijn te ontdekken’ van Gido Van Omschoot – Europees Ambassadeur van de Champagne – is dit een andere invalshoek.

Beide boeken zijn uitgegeven bij het Davidsfonds en vlot verkrijgbaar.

http://www.davidsfonds.be/publisher/edition/detail.phtml?id=3663

http://www.davidsfonds.be/publisher/edition/detail.phtml?id=3154

Over het boek van Gido Van Imschoot, voorzitter van de VVS (Vlaamse Vereniging van Sommeliers) publiceerden we eerder: www.lochristinaar.com/blog/champagne-en-you

We waren er al enkele keren de afgelopen jaren en maakten dan nadien even bubbeltijd voor een reminder. Ook deze zijn misschien inspiratiebron voor een belletjesweekend?

www.lochristinaar.com/blog/champagne-en-voetbal

www.lochristinaar.com/blog/champagne-gaat-de-biotoer-op

www.lochristinaar.com/blog/champagne-bouzy

www.lochristinaar.com/blog/colombey-les-deux-eglises-en-champagne

http://lochristinaar.com/nieuws/champagne-ambassadeur

www.lochristinaar.com/blog/van-bouzy-tot-bijna-reims

Scroll naar boven