Dag van de Zorg 2017

Op 19 maart is het Dag van de Zorg en dan zetten de Woonzorgcentra hun deuren open. In Lochristi zijn dat WZC Sint Eligius in Zeveneken en het OCMW aan de Bosdreef.

WZC Sint Eligius samen onderweg

Het woonzorgcentrum zijn deuren open voor de 6de editie van  dag van de zorg en het thema dit jaar is ‘samen onderweg’ en dit van 10 tot 17 uur.
Ze voorzien tal van workshops/beursstanden en een interactieve rondleiding. Deze workshops zijn zowel voor artsen/studenten/familieleden/medewerkers, kortom voor iedereen die geïnteresseerd is. Er wordt uitleg gegeven rond de verschillende dienstverleningen, voeding/logopedie, wond-, mond- en oogzorg, incontinentiemateriaal en medicatie. Verder rond vroegtijdige zorgplanning, hef – til en fixatie en kapsalon.

Meer informatie: www.dagvandezorg.be/deelnemers/wzc-sint-eligius-236

Dag van de Zorg WZC Sint Eligius

OCMW in beweging

Op zondag 19 maart van 14 tot 17 uur zet men de deuren open voor het grote publiek.

Via rondleidingen kan je op die dag kennismaken met het woonzorgcentrum Sint-Pieter en de assistentiewoningen Hof van Lo. Je kan ook de uitgebreide sociale dienstverlening ontdekken die het O.C.M.W. aanbiedt om ouderen de kans te geven langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Zo biedt het OCMW poetshulp aan voor 65-plussers, andersvaliden en zwaar zieken. Je kan ook beroep doen op de klusjesdienst, het naai- en strijkatelier, de minder mobielencentrale en de vervoerdienst.

Naast rondleidingen kan je dit jaar ook komen ontdekken wat het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof te bieden heeft vanaf oktober 2017.

Om de medewerkers te ondersteunen, zijn ze ook op zoek naar vrijwilligers met diverse talenten. Er is ook een vacaturestand.

Achteraf kan je bij een kopje koffie en een gebakje in de cafetaria alle indrukken laten bezinken. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het Surplusfonds. Met dat fonds betalen ze extraatjes tijdens de eindejaarsfeesten voor de cliënten van de sociale dienst.

Meer informatie: www.dagvandezorg.be/deelnemers/ocmw-lochristi-wzc-sint-pieter-255

Het WZC in Zaffelare neemt niet deel.  Over de tarieven in deze centra hadden we het recent nog: www.lochristinaar.com/nieuws/lokort-59

Scroll naar boven