De Weg-Wijzer stilaan klaar

De bouw van de nieuwe Weg-Wijzer in Zaffelare vordert goed. Tijd om even langs te gaan.

Vorige week zaten ze aan werkdag 150 van de 215. De school moet klaar zijn voor de kerstvakantie. De oplevering gebeurt op 20 december 2017 en na Kerstmis verhuizen alle klassen richting nieuwbouw. Veel helpende handen van leerkrachten en ouders zullen nodig zijn om de nieuwe schoolpoorten open te gooien op 8 januari 2018.

We spraken met Martine Naudts, voorzitter van de raad van bestuur.

Martine Naudts: “ Alles zit mooi op schema en er zijn quasi geen verrassingen, wel extra kosten door niet eerder gekende omstandigheden. Zo is er aan de speelplaats een lichte grondvervuiling vastgesteld en die plek wordt half oktober door OVAM gesaneerd. Een zeer grote bijkomende kost is de Astrid dekking, de indoor radiodekking voor hulp- en veiligheidsdiensten (30.000 euro). De school zal alles samen gerekend zo’n 10 miljoen euro kosten wat 2 miljoen meer is dan de eerste plannen van 7 jaar geleden. 30% moeten we zelf vinden en dat is gelukt dankzij de inbreng van Tabor en de Zusters van Liefde. Zonder hen stond deze school er niet. De school telt zo’n 350 leerlingen, Persijzer meegerekend.

vrije basisschool Zaffelare

De Weg-Wijzer Zaffelare

We hebben de 84 treden van de binnentrappen laten sponsoren en ook de 4 mezzaninetrappen in de kleuterafdeling zijn een cadeau. Er werden 650 kaarten (10 euro/stuk) ‘ik weet de weg’ verkocht om computermateriaal te kopen. Dank zij de weldoeners van Zaffelare kan ook een extra deel nieuw meubilair worden gekocht.”

School Zaffelare

De gevelbekleding wordt thans aangebracht en op 1 oktober wordt de verwarming aangezet, zodat het binnenschrijnwerk kan afgewerkt worden en het gebouw kan uitdrogen. Verder komt er nog het groendak boven de kleuterschool en moeten de buitenaanplantingen gebeuren. Ook de parking, die gemeenschappelijk is met de gemeente, moet nog ingericht worden. Op de buitengevel komt een kunstwerk van Trees De Brabander uit Zaffelare.

Op 2 februari 2018 is er dan de plechtige inhuldiging waarop 400 genodigden worden verwacht. Opendeur is er op 10 februari. Tussen Lichtmis en Pinksteren is er het “Lentecongres”.

De Weg-Wijzer vrije basisschool Zaffelare

Martine Naudts wil met het FPZ –team en onder leiding van Luc Van Autreve, de school inbedden in het lokaal maatschappelijk weefsel en daarom wordt samengewerkt met KOM – Kunst Omdat het Moet en het Zaffelaars uur.

Jammer natuurlijk dat de groene buffer tussen het WZC en de oude school quasi verdwenen is. Het WoonZorgCentrum heeft ook bouwplannen en de 'oude' school krijgt ook een recover. 

Bomen gekapt Zaffelare

Scroll naar boven