Derby eindigt onbeslist, Dynamo Beervelde onderuit en Wachtebeke pakt een punt.

De derby tussen SK Lochristi en SV Zaffelare bracht veel spanning, maar weinig hoogstaand voetbal. Dat er uiteindelijk 2-2 op het scorebord stond, was vooral te wijten aan de onzorgvuldigheid waarmee de bezoekers met de kansen omsprongen. Dynamo Beervelde moest het onderspit delven tegen Lando Merendree en in Wachtebeke werd niet gescoord.

De derby tussen SK Lochristi en SV Zaffelare kon niet beter starten voor de thuisploeg. Na nauwelijks 3’ werd Halewijn Schoonjans diep gestuurd. Hij omspeelde Zaffelare-doelman Tim Beausaert en deed de netten trillen. Zaffelare nam de partij nadien in handen en claimde een strafschop nadat Gijs De Smet tegen de grond werd gewerkt, maar de ref reageerde niet. Gijs De Smet zette zich door maar vond Davy Bracke op zijn weg en ook een schot van Robbe De Ridder belandde op de vuisten van de Lochristi-doelman. In de slotfase van de eerste helft kon Zaffelare nog eens dreigen op hoekschop, maar er was geen aanvaller die de bal in doel kon verlengen. Een ultieme poging van Florian Van Parijs ging net over.
Voetbal28Jan24- © Peter Esprit - Foto (2)
De eerste kans in de tweede helft was dan weer voor de thuisploeg. Charles Ghyselinck mikte echter net naast. Zaffelare nam opnieuw over. Ennio Gautier kwam alleen voor doel, maar Davy Bracke blokte af. De afvallende bal belandde in de voeten van Gijs De Smet die onbegrijpelijk naast trapte.
Net voor het uur werd Zaffelare dan toch beloond. Ennio Gautier viseerde vanop rechts het hoofd van Gijs De Smet en die knikte via de deklat binnen. De bezoekers roken hun kans. Een misser in de thuisdefensie bracht Ennio Gautier opnieuw alleen voor doel, maar ook deze keer lag Davy Bracke in de weg. Lochristi kon er enkel een gekraakt schot van Halewijn Schoonjans tegenover zetten.
Voetbal28Jan24- © Peter Esprit - Foto (3)
Zaffelare bleef baas en Niels Bracke hield Gijs De Smet van een tweede treffer. Die viel even later toch. Cedric Mbuyu reageerde het snelst op een doorgekopte bal en zette de bezoekers, al dan niet vanuit buitenspel, op voorsprong.  Lochristi reageerde en had wat geluk toen een vrije trap van Florian D’Hondt via een verdedigende voet bij Arnor Lagast kwam die de bordjes terug in evenwicht bracht. In de slotfase konden beide ploegen nog een keer dreigen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Florian D’Hondt belandde op de deklat en Gijs De Smet knikte de bal diep in blessuretijd aan de verkeerde kant van de paal.

Dynamo Beervelde moest ook tegen Lando Merendree het onderspit delven. De thuisploeg hield een halve helft stand tegen de ambitieuze  bezoekers, maar kwam uiteindelijk op achterstand toen Jelle Walraeve de thuisdefensie verraste. In de tweede helft trachtte Dynamo Beervelde de wedstrijd te doen kantelen, maar dat lukte niet. In blessuretijd moest Beervelde zich definitief gewonnen geven. Zeno Filaert tekende in de 90’ voor de 0-2 en Simon Maeyens velde 2’ later een hard verdict voor de moedige thuisploeg.

SK Wachtebeke kreeg met Svelta Melsele een geduchte tegenstander op bezoek. Op het terrein viel er echter weinig te beleven. Beide ploegen toonden veel goede wil, maar de acties bleven al te vaak in goede bedoelingen steken. De potige bezoekers uit het Waasland verzamelden in de eerste helft twee gele kartonnetjes en ook na de rust werd een bezoeker op geel getrakteerd. De 0-0 was uiteindelijk een logische puntendeling.