Deze zomer tweede editie van LODEJARDIN

Jeugdhuis Lodejo organiseert voor het tweede jaar op rij de zomerbar Lodejardin. Met een erg mooi en gevarieerd programma. Vier weken lang chillen in de tuin van de Dekenijwoning.

Lodejardin van 2 t/m 27 augustus

“Dag beste buur,
Met plezier kondigen wij van jeugdhuis Lodejo aan dat er in augustus een tweede editie plaats vindt van “Lodejardin”, dé zomerbar van Lochristi”.

Zo begint de brief die een 250-tal buren van de Dekenijwoning (tegenover De Kring) in de bus kregen of eerstdaags zullen krijgen. Voor het tweede jaar op rij zal JH Lodejo daar namelijk de tuin omtoveren tot een gezellige “pop-up zomerbar”.
Het startschot wordt gegeven op woensdag 2 augustus om 18 uur met een officiële receptie waarop ook al de buren uitgenodigd worden. U kunt er dan niet alleen genieten van een glaasje want foodtruck Bubba zal voor de nodige versnaperingen zorgen.
Vanaf dan zal de zomerbar 4 weken lang open zijn, van woensdag tot en met zondag van 16 tot 22 uur.
Maandag en dinsdag zijn de vaste sluitingsdagen.

Het programma

Gedurende die 4 weken zal er gewerkt worden met een “vast programma”.
Op donderdag worden er gratis workshops georganiseerd. De eerste workshop – dromenvangers maken – gaat door op donderdag 03 augustus.
Eén uitzondering weliswaar, namelijk de workshop “een hangmat maken” op donderdag 10 augustus. Voor deze workshop dient 25 euro betaald om het materiaal te bekostigen.
Elke vrijdag zorgt een dj voor de muziek en op zaterdag is er telkens een optreden van een muziekband. Eén naam ligt al vast: “Bullet ’n Arrow” laat op zaterdag 12 augustus de gitaren knallen. Deze band werd in 2015 opgericht en omschrijft zichzelf als Hard Rockband met een Metal Touch met muzikale invloeden van groepen zoals Guns ‘n Roses, Motley Cruë, Van Halen enz.
Zondag wordt “tornooidag” en zal er ook de mogelijkheid zijn om iets te eten. De eerste wedstrijddag is op 06 augustus en dan strijden de deelnemers om de titel van petanque-kampioen.

Rommelmarkt op zondag 20 augustus

Op zondag 20 augustus is er eveneens een grote rommelmarkt. Deelnemen met een stand kost (slechts) 5 euro. Het inschrijvingsformulier vindt u binnenkort op de facebookpagina van Lodejardin 2017.
Die dag zal ook Laure De Clercq aanwezig zijn, die eerder dit jaar succesvol deelnam aan de VTM-wedstrijd “Mijn Pop-Up restaurant”. Door die deelname aan het programma ontstond er een hechte vriendschap tussen de teamleden. Ilona, de souschef van “Madam P” kocht ondertussen – in afwachting van haar eigen restaurant – een foodtruck. De ander teamleden gaan haar nu geregeld helpen. Die foodtruck “TASTU” zal zondag 20 augustus aanwezig zijn en u zult er ook het gelakte buikspek kunnen proeven waarvoor “Madam P” een 9/10 kreeg van Sergio Herman.

Op 27 augustus is er dan een afsluitende BBQ. Maar eerst…genieten van die zomerbar en de vele activiteiten!!
(Foto’s © JH Lodejo, Charlotte Bossu en Bennie Vanderpiete)

 

Scroll naar boven