Gemeenteraad 26 juni 2017

De gemeenteraad komt nog eens samen en dan is het vakantie en zomert het verder. Van frituur tot aankoop loods of 17 te bespreken en goed te keuren punten. Met de facultatieve verlofdagen voor volgend schooljaar, weet je ook al wanneer extra oppas nodig is.

Mededelingen

Drankautomaat TUD 4.198,70 euro – schommel sporthalomgeving 2.595 – centoviewschermen sporthal 2.507,89 en scherm balie sportdienst 4.342,48.

Asfalteringswerken dienstjaar 2017

In het Aquafinproject ‘aansluiting Koning-Albertlaan’ werd tussen de Dorpsstraat en de Westlede het fietspad aangelegd in rood asfalt. Men wil nu ook het resterende deel van het fietspad tussen Hijfte-Center en de Westlede en tussen de Dorpstraat en de Koning Boudewijnlaan in rood asfalt uitvoeren. De kostprijs voor deze werken wordt geraamd op 75.348,25 euro zonder btw.

Goedkeuring meerwerken Oude Veldstraat

De Oude Veldstraat, parallel met de Beeweg, werd in 2012 ter verlenging van de levensduur van de asfaltverharding, voorzien van een slemlaag. Op sommige plaatsen is er 5 jaar later al scheurvorming ontstaan en dringt structureel onderhoud zich op korte termijn op. Aangezien de inschrijvingsprijzen van aannemer DCA voor het frezen en vernieuwen van de asfaltverharding binnen het huidige project zeer gunstig zijn, is het aangewezen het vernieuwen van de toplaag als meerwerk te laten uitvoeren door DCA. De kostprijs voor deze meerwerken wordt geraamd op 53.514 euro zonder btw.

Uitbreiding sporthal ’t Veerleveld

sporthal Zaffelare Lochristi

Op advies van de ASTRID-veiligheidscommissie – in het kader van de stedenbouwkundige aanvraag – werd gesteld dat een ASTRID-indoorradiodekking noodzakelijk is. In de opdrachtdocumenten werd voor deze dekking een vaste post voorzien van 5.000 euro voor het uitvoeren van een studie door de nv Astrid.

Volgens de offerte van B&R Bouw en Renovatie, hoofdaannemer van de bouwwerken, kost de realisatie van dit netwerk 31.928,89 euro zonder btw.

Aankoop bedrijvencomplex Denen 63A

De gemeente is al enige tijd op zoek naar een grote loods voor het stallen van materieel en materiaal, zowel van de eigen diensten als van in beslag genomen goederen. Momenteel huurt de gemeente van Veneco² een loods in Destelbergen (1.000 m²) en beschikt de gemeente naast het depot in de Zavel over een loods van 600 m² in de Ambachtenlaan. De loods van Veneco² moet tegen 30 juni 2017 ontruimd worden. Bovendien zal een groot deel van de buitenruimte in de Zavel ingenomen worden door toekomstig complex van Uyttenhove.

Recent kwam het bestuur te weten dat er in de Denen een bedrijvencomplex met serres en magazijn te koop werd aangeboden. De percelen zijn samen ongeveer 10.901 m² groot met een oppervlakte van ongeveer 6.200 m² aan serres en 2.400 m² aan magazijn.

“ Omdat het magazijn binnenin is opgedeeld door tussenwanden uitgerust met automatische poorten, omdat in een bepaald deel een groot aantal wandrekken blijven staan, omdat de loods voorzien is van 2 laad- en loskades, omdat de loods direct kan in gebruik genomen worden in afwachting van het ondertekenen van de akte en hiervoor geen huurprijs dient te worden betaald en omdat het complex centraal gelegen is – langs gewestweg N70 – werd een prijs overeengekomen van 1.185.000 euro. Door de diensten is een verkoopbelofte opgemaakt die door de verkopers is ondertekend.

Uitbreiding infrastructuur Dienst 112 Lochristi

​Dit punt werd op vraag van de oppositie vorige maand uitgesteld.

De Dienst 112 Lochristi is al 5 jaar operationeel en het is inmiddels gebleken dat, gelet op het aantal oproepen en interventies, er een uitbreiding nodig is met een tweede interventieploeg. Voor deze tweede interventieploeg is een uitbreiding van de bestaande accommodatie noodzakelijk. Deze uitbreiding bestaat uit een bijkomende woon/slaapunit, een bijkomende dubbele garage en een bijkomende afrit. Het voorontwerp werd opgemaakt door Lambda-architecten uit Lovendegem. De kostprijs voor deze werken wordt geraamd op 93.730 euro zonder btw. Voor het gebruik van de infrastructuur die gratis ter beschikking wordt gesteld voor de Dienst 112 is een overeenkomst opgemaakt. De maximale tussenkomst van de gemeente bedraagt 125.000 euro.

Na verdaging van dit agendapunt in de vorige raadszitting, werden door de Dienst 112 bijkomende inlichtingen ter beschikking gesteld. De raadsleden die inzage willen krijgen van boekhoudkundige stukken, kunnen hiervoor contact nemen met de verantwoordelijke van de dienst 112.

Recht van opstal frituur Dorp-Oost

Voor de nieuwe uitbater van de frituur op de hoek van de Bosdreef is een vernieuwing van het recht van opstal nodig. De oppervlakte voor het recht van opstal bedraagt 36,82 m², het recht van opstal gaat in op 1 juli 2017 en eindigt op 31 januari 2028. De jaarlijkse vergoeding bedraagt 2.687,86 euro en is gelijk aan de retributie die de gemeente heft bij inname van het openbaar domein.

Hulpverleningszone Centrum – wijziging gemeentelijke dotatie 2017

In de raadszitting van 24 oktober 2016 werd de gemeentelijke dotatie 2017 goedgekeurd voor de hulpverleningszone Centrum. Aan de raad wordt gevraagd de gewijzigde dotatie goed te keuren. De gewijzigde bedragen zijn voor exploitatie 451.390,13 en voor investeringen 63.550,69 euro.

Gemeentelijk basisonderwijs

Na overleg (personeel, schoolraad, bijzonder onderhandelingscomité) wordt voorgesteld de facultatieve vakantieverlofdagen vast te leggen op maandag 22 januari 2018 (dag na schooltoneel) en maandag 30 april 2018 en dit voor alle vestigingen.

Gemeentelijk basisonderwijs lestijdenpakket

Kleuteronderwijs: 411 lestijden hetzij 17 voltijdse betrekkingen en 3 restlestijden, aangevuld met 15 klokuren kinderverzorging (15/32). Dit lestijdenpakket wordt aangevuld met 4 lestijden en 3 klokuren kinderverzorging gefinancierd via de verhoogde werkingsbudgetten.

Lager onderwijs: 37 lestijden hetzij 20 voltijdse betrekkingen en 17 restlestijden. Dit lestijdenpakket wordt aangevuld met 20 lestijden gefinancierd via de verhoogde werkingsbudgetten.

 

Scroll naar boven