Gemeenteraad op 24 april 2017

De gemeenteraad komt samen voor de bespreking van 6 punten. Het wordt ongetwijfeld een korte zitting.

In de mededelingen een overzicht van gunningen buitengewone dienst voor een bedrag van 11.627,70 euro. Het gaat om verschillende aankopen van ICT-materiaal.

Verder gratis grondafstand in de verkaveling Kijkdorp en de bebloemingsactie die ook dit jaar wordt georganiseerd voor de versiering van voortuinen en voorgevels door middel van bloeiende planten. Deze wedstrijd heeft niets te maken met de ecotuinwedstrijd die dit jaar voor de tweede maal wordt georganiseerd in samenwerking met de milieuadviesraad.

Het krediet van het noodfonds 2017 (2.500 euro) wordt – na goedkeuring – gestort op de rekening van het consortium 12-12 als toelage voor hulp aan de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria.

Verder zijn er twee punten die betrekking hebben op het gemeentepersoneel. Een aanpassing van de personeelsformatie en de wijziging rechtspositieregeling administratief en technisch personeel.

Toegevoegd punt (zie ook LoKort)

Raadslid Dirk Van Nieuwerburgh (CD&V) vraagt dat de gemeente zich vooreerst zou engageren om gesprekken aan te knopen met de NMBS met de bedoeling het oud stationsgebouw van Beervelde te verwerven of afspraken te maken om het te renoveren en ter beschikking te stellen voor nieuwe initiatieven. Indien de gesprekken een gunstig gevolg hebben, wordt gevraagd dat de gemeente een actieve rol zou spelen om dit gebouw ten dienste te stellen van de bevolking, met liefst een focus op een verbindende rol tussen het fietsverkeer naar, van en langs het station en de treinstopplaats.

 

Scroll naar boven