Gemeenteraad op 29 augustus 2016

Na de zomerse rust en warmte komt de gemeenteraad weer samen. Het wordt een korte agenda en we lichten er de belangrijkste uit. Eva Paelinck (NV-A) komt na een korte onderbreking terug in de gemeenteraad.

Mededelingen

Gunningen investeringen: software beamer raadszaal 1 917,72 euro – verkeerseilanden Zeeakker-Vaarlaars 2 751,78 euro – scanner voor bib 349,96 euro – covers voor ipads school 592,90 euro

Aanleg voetpaden Stationsstraat – N70

Appartementsblok Stationstraat N70 Lochristi

Op de hoek van de Stationsstraat met de N70 ontbreekt het voetpad voor een deel (Stationsstraat) en is het aan vervanging toe. Aan de aannemer, die de heraanleg van de voetpaden in de Graslaan – Bijlokelaan – Boekweitlaan heeft uitgevoerd, werd gevraagd of hij de aanleg van het ontbrekende stuk voetpad in de Stationsstraat en het herstel langs de N70 op de hoek met de Stationsstraat tegen dezelfde eenheidsprijzen als uitbreiding op zijn werk wenst uit te voeren.

De kostprijs voor deze verrekening wordt geraamd op 22.499,87 euro zonder btw. De projectontwikkelaar van het appartementsblok op de hoek van de Stationsstraat is bereid om 25% van de kosten voor de (her)aanleg ter hoogte van zijn perceel ten laste te nemen.

Slopen en oprichten nieuwbouw Lodejo

Lodejo Jeugdhuis Oxfam wereldwinkel Lochristi

Op 30 september 2013 nam de raad de principebeslissing en keurde de opdrachtdocumenten goed voor de aanstelling van een ontwerper voor het slopen en oprichten van de nieuwbouw Lodejo. Op 8 april 2014 werd Architecten Groep III uit Brugge door het college aangesteld als ontwerper. De kostprijs van het voorontwerp wordt geraamd op 2.266.614,57 euro zonder btw.

Inrichten buurtpleinen Waalsland

De kostprijs voor de globale herinrichting van de buurtpleintjes (incl. groenvoorzieningen, grondwerken, zitbanken en speeltoestellen) wordt geraamd op 7.600 euro btw inbegrepen. De aanleg van het terrein (grond- en aanplantingwerken) zal gebeuren met eigen personeel.

Inrichten buurtplein Duiventorenhof

De kostprijs voor de globale herinrichting van het buurtpleintje (incl. groenvoorzieningen, grondwerken, zitbanken en speeltoestellen) wordt geraamd op 10.500 euro btw inbegrepen.

Elektriciteitscabine

Verkoop van een perceel in de Ommegangstraat en vestigen erfdienstbaarheid aan Imewo. In het kader van het wegwerken van de metalen elektriciteitscabines wenst Imewo de cabine in de groenzone van de Ommegangstraat te vervangen en wenst voor de uitbreiding ook eigenaar te worden van de grond waar de nieuwe cabine wordt geplaatst. De oppervlakte bedraagt 14,37 m² en de verkoopprijs wordt volgens landmeterexpert Michaël Casteels geschat op 350 euro.

Voor de toegang en om ondergrondse leidingen te kunnen leggen tot de cabine wenst Imewo eveneens de erfdienstbaarheid uit te breiden met 2,70 en 22 m².

Scroll naar boven