Gemeenteraad op 4 september

De vakantie is voorbij en ook de gemeenteraad start. Weinig heikele punten al geven we graag een overzicht met de afbraak van Uyttenhove, de aankoop van een minigraafmachine, openbare verlichting bij het OCMW en de aankoop van een bedrijvencomplex langs Denen.

Mededelingen

Gunningen buitengewone uitgaven

– AR 2240000/BI 020000IE05 snelheidselementen Graslaan e.d. € 5.414,75

– AR 2200000/BI 068000IE09 speeltoestellen sporthalomgeving € 2.134,60

– AR 2410000/BI 080000IE06 Apple Ipad en toebehoren GBS € 1.425.40

– AR 2210007/BI 094500IE10 speeltoestellen BKO Lochristi € 6.111.00

Aankoop minigraver

De oudste minigraver Shaeff HR14 is van bouwjaar 2001, heeft ongeveer 6.141 draaiuren en is aan vervanging toe. De machine wordt ingezet voor diverse werken zoals het ruimen van grachten, wegenwerken, het delven van sleuven en putten, …

In de opdrachtdocumenten wordt voorzien dat het oude toestel wordt overgenomen. De kostprijs voor de aankoop wordt geraamd op 45.000 euro, zonder btw.

Afbraak polyvalent centrum site ‘Uyttenhove’

Uyttenhove

Op 19 december 2016 keurde de raad het aangepast voorontwerp goed voor het bouwen van een multifunctioneel gebouw op de site Uyttenhove en op 12 mei 2017 ontving de gemeente hiervoor de stedenbouwkundige vergunning. Aangezien voorafgaand aan de oprichting van het nieuwe complex er een archeologische prospectie van de ondergrond dient te gebeuren, is het aangewezen om de sloopwerken en de nieuwbouwwerken afzonderlijk aan te besteden.

De kostprijs voor deze sloopwerken wordt geraamd op 285.929,50 euro zonder btw.

De Technisch Uitvoerende Dienst blijft (voorlopig?) aan de Zavel.

TUD Zavel

Opmaak startnota aanleg fietspad in de Lichtelarestraat

Lichtelarestraat

Momenteel zijn er geen voorzieningen voor zwakke weggebruikers aanwezig in de Lichtelarestraat. Door de realisatie van een aantal bijkomende verkavelingen in de Nieuwstraat en omdat de Lichtelarestraat veel gebruikt wordt door schoolgaande tieners die gebruik maken van het openbaar vervoer langs de N70 en zich hiervoor veelal te voet of met de fiets verplaatsen naar deze haltes, is het aangewezen om vanaf de grens met Destelbergen maatregelen te nemen om de veiligheid van de zwakke weggebruiker te verhogen. Bovendien is de Lichtelarestraat geselecteerd als lokale fietsroute. Door Aquafin zal de straat als bovengemeentelijk project worden gerioleerd (nav herinrichting N70 – timing nog niet concreet) maar het is aangewezen om nu al de startnota op te maken om de mogelijkheden te bekijken om de veiligheid van de zwakke weggebruiker in de Lichtelarestraat te verhogen. De kostprijs voor deze dienst wordt geraamd op 15.000 euro zonder btw.

Plaatsen openbare verlichting OCMW-campus

OCMW campus Lochristi

Het OCMW bouwt momenteel een dienstencentrum in de Bosdreef waarbij de parking volledig wordt vernieuwd. Het is aangewezen deze parking te voorzien van openbare verlichting. Omdat het OCMW een hogere kostprijs dient te betalen voor het plaatsen van openbare verlichting en omdat deze verlichting wordt aangesloten op het openbaar verlichtingsnet, zal de gemeente de bestelling plaatsen. De kostprijs voor deze werken wordt geraamd op 12.790,22 euro zonder btw en zal door het OCMW worden betaald.

Aankoop bedrijvencomplex Denen 63a

Magazijn gemeente Denen

Op 26 juni 2017 nam de raad de principebeslissing voor de aankoop van het bedrijvencomplex Denen 63a als stockageruimte voor het stallen van materieel en materiaal van de gemeente. De ontwerpakte werd opgemaakt door notarissen Van Duffel – De Groote. De prijs voor dit bedrijvencomplex bedraagt 1.185.000 euro en de aankoop gebeurt met het oog op het algemeen nut.

Sociale voordelen onderwijs

Toekenning vergoeding voor middagtoezicht op woensdag. Momenteel ontvangen de leerkrachten geen vergoeding voor het middagtoezicht op woensdag (na het einde van de lessen, tot alle leerlingen afgehaald zijn). Onlangs werd de vraag gesteld om dit toezicht op dezelfde manier te vergoeden als op de andere middagen. Middagtoezicht geldt als sociaal voordeel, zodat de gemeente deze vergoedingen ook dient te betalen voor de basisscholen van de andere netten. Aangezien het echter slechts om één toezichter gaat per vestigingsplaats (enkel toezicht op de speelplaats), is de budgettaire impact beperkt.

 

Scroll naar boven