Holy Food Market Gent

Het begon in Barcelona en na Antwerpen, opende ook nu in Gent een Food Market. Net als het restaurant Jane van Sergio Herman in een kapel. Het beheer en het management van de Holy Food Market in de vroegere Baudelokapel ligt in handen van Lochristinaar Ladislas Leys.

De Baudelokapel werd in de 16de eeuw gebouwd en stond al een hele tijd te verkommeren. Muziekvirtuoos en componist W.A Mozart speelde er ooit nog concerten toen hij 8 was.

Holy Food Market Gent

Na verschillende functies, zoals de stadsbib, startte meer dan 3 jaar geleden de restauratie. Jean Pierre Bogaert nam het initiatief en Monumentenzorg keek mee om de authenticiteit en historische waarde te behouden. Het gebouw kreeg alle moderniteit mee en wordt met vloerverwarming gezellig gehouden in de winter. Het is zeer geslaagd, zwart en wit overheersen en Ladislas Leys (27), die binnenhuisarchitect is, had een belangrijk aandeel in het ontwerp en de inrichting. Hij is ook manager van het geheel en leidt alles in goede banen van verhuur, coördinatie, bestellingen tot onderhoud. De familie Leys kennen jullie van restaurant ‘Fleur de Lys’ http://fleur-de-lys.be

Het is een hippe culinaire hotspot geworden, een overdekte marktplek waarin je gastronomie kunt proeven van uit diverse horizonten, van Rusland tot Libanon, van neuzekes tot hamburgers, van mosselen tot kaviaar, …

Er zijn 17 zorgvuldig gekozen eetkraampjes en een centrale bar. De bovenverdieping (oksaal) wordt later nog ingericht als ‘High Bar’. http://holyfoodmarket.be/food-entrepreneurs

glasraam Holy Food Market

In de foodmarket werd ook een nieuw glasraam geplaatst met doodskop. Ook in het restaurant Jane vind je een schedel en dat is een laatste trend in de glaskunstwereld.

Sea Me Gent

Bij ‘Sea Me’ van Xavier Leys – Fleur de Lys Lochristi – kun je zeevruchten genieten met wijn en bubbels. Oesters kosten er tussen 6 en 12 euro voor 3 stuks maar je kunt er ook een lunch nemen voor 12 euro, glaasje inbegrepen.

Bij HOS-T proefden we veggie mezze. Hun culinaire slogan luidt: ‘ De gerechten krijgen een goddelijke make-over en worden gepresenteerd als hosties. Combineer met onze huisgemaakte HOSTEA en je zult deze versie van het laatste avondmaal niet snel vergeten.”

Wanneer je Russische, Kazachse en Belgische keuken combineert, krijg je Marussia. Elk gerecht wordt gemaakt met gevoel voor traditie en vertelt je iets over het rijke verleden van Rusland. Bij Marussia kozen we voor stukjes gerookte kaas. Maar wat dacht u van kabeljauwlever of kaviaar?

Je kunt niet blijven proeven natuurlijk en dit is meteen een uitnodiging om er opnieuw eens langs te gaan en te genieten van Holy Food.

Het openbaar toilet vlak naast de ingang behoort tot de eigendom en wordt ook onderhouden door de standhouders. Het is toegankelijk tijdens de openingsuren van de Market.

Scroll naar boven