JH Lodejo organiseert zondag derde “Makerskraam” in Edugo

Bennie
1 reactie(s)
Makerskraam

Zondag 19 november organiseert Jonge Vonken, het ondernemerschapsproject van Jeugdhuis Lodejo, voor het 3de jaar op rij zijn “Makerskraam”. Afspraak deze keer in de campus Edugo, te bezoeken van 10 tot 17 uur.

In 2015 konden vierentwintig jonge ondernemers voor het eerst - toen op de speelplaats van school de wegwijzer in Zaffelare - hun producten aan het grote publiek tonen. Het bleek een schot in de roos en zo kwam er het jaar nadien een logisch vervolg. Die tweede keer net iets kleinschaliger en JH Lodejo werd omgetoverd tot een marktplaats met negen jonge ondernemers.
Heel wat ondernemend talent trouwens bij die jonge ondernemers. Matthias Bogaert bijvoorbeeld, bij de eerste editie aanwezig met zijn eenmanszaak Mc Rogers. Hij haalde verleden jaar de geschreven pers met zijn handgeknoopte vlinderdassen die hij ook aan zanger Christoff mag leveren.

Makerskraam in EDUGO

Deze derde editie van Makerskraam zal plaats vinden op zondag 19 november, van 10 tot 17 uur in de Campus Edugo, Dorp Oost. En het aanbod ziet er erg veelbelovend uit.
Al meer dan 30 jonge ondernemers hebben zich aangemeld en zullen die dag hun producten en/of diensten aanbieden. Een kleine greep uit het aanbod.
“Hellxabovexheaven” komt met mooie tekeningen en haakwerk. “Gert Pien” zal ambachtelijke patés aanbieden en bij “KoekieMonster” kan je proeven van allergenenvrije en gezonde koekjes en baksels.
“Sophie’s Sweets & Chocolates” stelt lekkere streekproducten voor en “Gandante” is er met gidsen in Gent. Voor zeep en natuurlijke verzorgingsproducten kan je terecht bij “Soapalicious. “Natascha Mattens Jewelry” en “Eluvanta’s Treasure Chest” hebben beiden dan weer een erg mooi aanbod aan juwelen.

Ook minionderneming Edugo “Smaragd”, Zolea, Michael Blanquart

Deze derde editie van Makerskraam is ook een eerste gelegenheid om kennis te maken met “Smaragd”. Dat is de nieuwe minionderneming van de 15 leerlingen van het specialisatiejaar Retailmanagement en Visual Merchandising van Edugo. Zij stellen de dag nadien hun nieuwe project officieel voor, maar nemen zondag toch al deel aan Makerskraam.
Niet enkel nieuwkomers, maar ook al enkele “oudgedienden”. Zolea, de onderneming van Zoë Van Quickelberghe uit Lokeren, nam ook al deel in 2016. Bij haar kan je terecht voor een portie “feel good”. Zoë biedt o.m. handgemaakte soja-kaarsen en verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten aan. Ook Michael Blanquart was er verleden jaar reeds bij. Hij verkocht toen fanartikelen en de release-cd van Stranger Dimensions, een jonge vierkoppige metalband van eigen bodem.
 

Niet enkel makers, ook advies

Voor elk wat wils dus. Maar behalve heel wat “makers” zullen eveneens een aantal organisaties aanwezig zijn waar je als beginnend ondernemer terecht kan voor advies.
“Haven” is een coöperatie van jongeren, 10 jeugdhuizen en een heleboel gemotiveerde partners. Zij begeleiden gedurende twee jaar de jonge ondernemers, leren hen een boekhouding bij houden, de administratie in orde te brengen en een financieel plan op te stellen. Ook voor de nodige hulp bij het opbouwen van een klantenbestand, het maken van reclame en het verkopen van producten kan je er aankloppen.
Advies en opleidingen over o.m. werken in de creatieve sector, ondernemerschap en intellectuele eigendom (auteursrechten) geeft “Kunstenloket”.
“Ulule” is dan weer de Europese leider in crowdfunding.

Optreden G-Sam

Om 13 uur is er dan ook nog een optreden van Samed Güngör, of “G-Sam”. Deze rapper speelt op EDUGO een thuismatch en zal dan een klein optreden geven.

(Afbeeldingen © Bennie Vanderpiete en Makerskraam/JH Lodejo)