Joepla sluit, bijna school

De speelpleinwerking Joepla van de Jeugddienst zit er weer op. Gisteren was het de laatste dag bij een stralende zon en tropische temperaturen.

Het begon allemaal op 4 juli en zo ging dat de ganse vakantie door behalve in het weekend en op feestdagen. De belangstelling was groot en ook het engagement van de coördinatoren, de animatoren en de runners was navenant.

Joepla speelpleinwerking Lochristi

We gingen gisteren nog even speelplein snuiven en zagen alleen blije gezichten buiten en ook binnen. Schaduw onder de bomen en ook verkoeling zoeken binnen bij deze hitte voor sommigen. Anderen vonden het dan weer in niet aflatende waterpret.

Joepla speelpleinwerking Lochristi

Klein en groot voelt zich blijkbaar thuis op het speelplein. Door de uitgestrektheid ervan, valt het grote aantal deelnemers nooit op. Ook binnen kunnen veel activiteiten doorgaan.

We laten graag Gwynn Coumans aan het woord voor een evaluatie:

Zomer 2016

” Vandaag waren er 279 kinderen op het speelplein. Gemiddeld kwamen er 274 deze zomer. Dat gemiddelde is exact hetzelfde als vorig jaar. Het grootste aantal kinderen kwam op 8 juli. Toen waren er 360 kinderen.

Joepla speelpleinwerking Lochristi

Vandaag stonden er 49 animatoren op het speelplein, waarvan 7 tieners die traditioneel op de laatste dag eens als animator op het speelplein mogen staan. Gemiddeld waren er 27 animatoren actief en in totaal waren er dat 97 verschillende. Alle kindjes en animatoren dronken samen 15.444 drankjes. Er kwamen in totaal 756 kindjes met de bus naar het speelplein. Dat zijn er gemiddeld 21 per dag.

Meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep was zonder twijfel de middengroep (6-12j). We zagen gemiddeld iets minder kleuters dan andere jaren, maar misschien waren er wel gewoon meer kleuters die bij de middengroep aansloten dit jaar?

Joepla speelpleinwerking Lochristi

Het weer was ons deze zomer gunstig gezind. We hadden weinig regendagen en dat vinden we uiteraard super.  We merken dat de sfeer altijd uitbundiger is als de zon schijnt. Afsluiten met een hittegolf is natuurlijk een geschenk uit de hemel.

Wij kijken met een zeer grote glimlach terug op de voorbije speelpleinzomer. De kinderaantallen bleven zeer hoog, de ouders smeten vaak met complimenten, de activiteiten waren fantastisch, de Joeplakampen verliepen vlekkeloos, het mobiele en inclusieve speelpleinwerk werd opnieuw gesmaakt, de uitstappen waren zeer leuk en de samenwerking met de sportdienst en Landelijke Kinderopvang vzw liepen zeer vlot. Ik ben een gelukkige en uiterst fiere speelpleinverantwoordelijke.”

2017?

” Denken aan de volgende zomer doen we bewust nog niet. Nu is het tijd voor opkuis, bedankingsfeest voor de animatoren en rust. Begin oktober starten we met een grondige evaluatie en vanaf dan … beginnen we af te tellen naar zomer 2017.”

Scroll naar boven