Kerststallentocht zorgt voor winterse gezelligheid in Beervelde

Ook dit jaar blijft “de sterre stille staan boven Beervelde”. Voor het tweede jaar op rij organiseert de Bavoparochie een kerststallentocht. Fijn initiatief!

De laatste weken van het jaar zijn altijd donkerdere en kouder, maar het is traditioneel ook de periode van de kerst- en eindejaarsfeesten en gezelligheid. Al zal het dit jaar terug wat minder uitbundig moeten t.g.v. corona. De Omicron variant zorgt ervoor dat grote bijeenkomsten momenteel niet kunnen.  

En dan biedt de Bavoparochie voor het tweede jaar een coronaveilig alternatief. Zij brengen met hun tweede kerstallentocht terug winterse gezelligheid in het dorpscentrum van Beervelde. Een tocht die nog eens zo sfeervol als als u hem bij valavond wandelt.

Sinds vorig weekend – tot en met 2 januari – kan u 11 kerstallen ontdekken langs een parcours van ongeveer 4 km. Onderweg uiteraard geen standjes met Glühwein, jenever of ander lekkers. Dat is niet aangewezen in deze tijden.

Kerststallentocht Beervelde 2021 - © Annick Gentier

De tocht start in de Sint-Daniëlkerk. Naast de eerste kerststal staat een tafeltje; daar vindt u de volledige wegbeschrijving waarmee u op pad kan. We scanden de beschrijving even in (klikken op de afbeelding om te vergroten) en namen ze ook op in de fotoreeks onderaan dit artikel. Bij het verlaten van de kerk, vlak naast de ingang, staat al de tweede kerststal. En ook dit jaar is de Vrijheidsboom terug versierd met meteoriet regenlichten.

Ook dit jaar blijft “de sterre stille staan boven Beervelde”. Voor het tweede jaar op rij organiseert de Bavoparochie een kerststallentocht. Fijn initiatief!  De laatste weken van het jaar zijn altijd donkerdere en kouder, maar het is traditioneel ook de periode van de kerst- en eindejaarsfeesten en gezelligheid. Al zal het dit jaar terug wat minder uitbundig moeten t.g.v. corona. De Omicron variant zorgt ervoor dat grote bijeenkomsten momenteel niet kunnen.    En dan biedt de Bavoparochie voor het tweede j

Onze huisfotografe Annick Gentier ging eerst even naar het Park van Beervelde om – met kleinzoon Ralph – langs te gaan bij Kerstman Bart Goethals. Daarna wandelde ze de hele tocht en dat leverde weer een erg mooie fotoreeks op.

Veel kijkplezier!

Fotoreeks
(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)

 

Scroll naar boven