Lokeren kermis is altijd een beetje feesten

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lokerse Feesten 2016

© Evarist

De Lokerse Feesten, het tiendaagse stadsfestival, is een sterk merk en doet ons soms vergeten dat er in Lokeren meer te beleven en te genieten valt dan alleen maar rond dat reuzenpodium aan de Grote Kaai.

Lokeren mag dan niet die intieme plekjes bezitten zoals die waar je tijdens de Gentse Feesten gegarandeerd blijft plakken, het voelt wel heel dorps aan en dat is een vette troef in tijden waar anonimiteit de norm wordt.

Gegroeid uit een kleinschalig initiatief, ter gelegenheid van de kermis georganiseerd door en rond enkele jeugdhuizen, kan men vandaag spreken van een stadskern die gedurende 10 dagen vrolijk in beweging is.

In het startjaar 1975 stonden al namen als Toots Thielemans, Ed Kooyman, Vuile Mong en zijn Vieze Gasten en Walter De Buck op de affiche, wat je meteen een vliegende start kon noemen. De Fonnefeesten, die samenvallen met de Lokerse Feesten, zijn een regelrechte erfgenaam van die pioniersjaren. Gratis toegang en een volkse sfeer, maar daarom niet gespeend van kwaliteit. Zo zal op zaterdag 13 augustus Billy Ocean  het podium in het Josephine Charlottepark (in de buurt van de markt) opklimmen. In een ongedwongen sfeer waar iedereen altijd wel iemand kent een pintje drinken en socializen, dat zijn de Fonnefeesten.

Lokerse Feesten 2016

En dan is er dat grote festival aan de Grote Kaai waar namen zoals The Cure, Simple Minds, Madness, Deep Purple en Neil Young dit gebeuren op de Europese kaart zetten. Als je weet dat het festivalterrein een capaciteit van 15.000 bezoekers heeft en je er bijna altijd over de koppen kan lopen, dan weet je dat het goed zit.

Tussen die twee feestlocaties in ligt niet alleen de Durme, maar ook een marktplein dat tot 14 augustus eveneens bruist - maar dan van het kermisplezier. Omringd met terrassen, waar bij droog weer een vrije stoel schaars goed is, wat het pretparkgevoel allen maar compleet maakt.

Zeker de lokale culinaire specialiteit, Lokerse paardenworst, eens proberen én mocht je een pintje te veel ophebben dan is er nog altijd de nachtbus die je voor een luttele 5 euro naar huis brengt!

www.fonnefeesten.be/programma - www.lokersefeesten.be/programma - www.lokersefeesten.be/bereiken

Lokerse Feesten 2016