LoKort

Jean Marie
0 reactie(s)
Fietsbergplaats gemeentelijke basisschool Lochristi

© JMDB

Theaternamiddag, Joepla’s paaseierenzoektocht, Schoolstraat weer open en een overheidsenquête.

Schoolstraat

Zaterdag 18 maart nemen de gemeente en de buurtbewoners de vernieuwde Schoolstraat in gebruik, gevolgd door een hapje en drankje in café De Staminee op de hoek.

De gemeente legde nieuwe, bredere (1,5 tot 2 meter breed) voetpaden aan, parkeerplaatsen en een zebrapad aan het kruispunt met de Koning Boudewijnlaan. Er wordt ook eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Auto’s kunnen de straat enkel nog kunnen inrijden vanaf de N70 richting Kapelleken. Fietsers kunnen wel in beide richtingen blijven rijden maar er is geen fietspad. De zwakke weggebruikers zullen tegen de autostroom in zalmen.

We stelden gisteren vast dat zo’n 90 schoolkinderen met de fiets komen. De werken duurden 2,5 maanden en kostten 123.000 euro.

Eerder verschenen: www.lochristinaar.com/nieuws/herinrichting-schoolstraat-%E2%80%93-fietsers-vergeten

Jaarlijks onderzoek

De Vlaamse overheid voert jaarlijks een onderzoek uit bij de bevolking. Dit jaar worden er ook inwoners van Lochristi gecontacteerd via een steekproef.

Eind maart ontvangen verschillende inwoners een brief om deel te nemen aan de rondvraag “Wat vind jij van je gemeente?”. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen dat de vragenlijst invult. De analyses gebeuren op gemeentelijk niveau. Ze behandelen alle gegevens vertrouwelijk en anoniem.

Niemand, behalve jijzelf, weet dus wat je antwoordt. 5.000 willekeurig gelote personen, die de vragenlijst volledig invullen, ontvangen een geschenkbon van 6 euro. De onderzoeksresultaten worden in het voorjaar 2018 verwacht. Wil je nu al meer weten over de gemeentemonitor? www.gemeentemonitor.vlaanderen.be.

Theaternamiddag en paaseierenzoektocht

paaseierenzoektocht

Op 1 april kunnen kleine en grotere kinderen genieten van 2 theatervoorstellingen gevolgd door een paaseierenzoektocht. De kleuters maken kennis met Sapperdepieter Muisje (3-5 jaar) en wie tussen 6-12 jaar is kan Viva Victor gaan bekijken.

Alles gaat door in de jeugdlokalen Orphanimo – ingang naast de bib – en de deuren gaan open om 13 uur. De animatie start om 13.30 uur. Er zijn twee voorstellingen van Sapperdepieter Muisje, respectievelijk om 14 en 15.30 uur. Viva Victor wordt alleen om 15.30 uur opgevoerd.

Kinderen betalen 2 euro, begeleidende volwassenen gratis. Vooraf inschrijven noodzakelijk via www.lochristi.be/activiteiten of via 09 326 92 30, cultuurticket@lochristi.be, 09 355 65 66 of speelpleinjoepla@lochristi.be.