LoKort

Een diamanten huwelijk, nieuwe loopomloop, aardbeienmarkt en windmolenpark in Beervelde.

Windmolenparticipatie in Beervelde met EDF Luminus

Op 11 mei 2017 informeert EDF Luminus u over de 2 nieuwe windmolens die gebouwd worden in Laarne en Lochristi. Ze zijn met een masthoogte van 104 en een tiphoogte van 150 m goed voor 4.6 MW en kunnen 2.800 gezinnen van stroom voorzien. De rotordiameter bedraagt 92 meter.

Als inwoner kun je ook in dit project participeren. Via ‘Wind Together’ kunt u coöperatief aandeelhouder worden. Het is meteen een derde mogelijkheid voor alle inwoners om te participeren. Storm en CoGreen gingen voor. www.windtogether.be

Voorafgaand aan de infoavond kunt u ook de werf bezoeken onder begeleiding maar daarvoor moest u ook inschrijven. De toelichting over de bouw en de participatiemogelijkheden start om 20.30 uur in de parochiezaal, Kloosterstaat 2 Beervelde.

Vragen? An Robberecht op +32 9 269 50 89 –  an.robberecht@edfluminus.be

Hoe werkt zo’n windmolen?

Diamanten huwelijk

Vandaag 9 mei vieren Adhemar Vervaet en Marie Verschueren hun 60ste huwelijksverjaardag. Ze worden om 14 uur in de raadzaal in de bloemetjes gezet.

Nieuwe loopomloop

Op donderdag 11 mei opent de sportdienst officieel een permanente loopomloop die start aan het openluchtsportcentrum in de Bosdreef, beter bekend als het voetbalterrein daar.

“ Zowat 270.000 Vlamingen lopen minstens eenmaal per week en ruim 1 miljoen bonden ooit al eens de loopschoenen aan. Ook hier is lopen populair. Dat ziet de sportdienst aan de blijvende interesse voor de lessenreeks Joggen voor beginners. Daarom werd, samen met Sport Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen, een permanente loopomloop aangelegd en bewegwijzerd. Die start aan het openluchtsportcentrum in de Bosdreef en is 5,5 km lang, waarvan zo’n 4 km onverhard.”

Op de permanente omloop kan iedereen in een groene omgeving joggen en trainen.

Opening aardbeienmarkt

Op vrijdag 19 mei om 18 uur opent de belleman (gemeentelijke marktleider) officieel de aardbeienmarkt in het dorp van Beervelde. Deze markt, die al sinds 1934 bestaat, vindt elke dag plaats tot het einde van het seizoen en dat is meestal eind juni. De markt sluit bij einde voorraad.

In Lochristi zijn er nog slechts enkele hobbykwekers en meestal is het aanbod erg beperkt. Op drukke andere plaatsen en wegen vind je nu kraampjes en zelfs automaten. Natuurlijk vind je ze ook bij retailers, groentewinkels en kruideniers.

Eefje De Poortere was ooit aardbeienprinses en stapte later over naar de gamewereld als verslaggeefster. www.lochristinaar.com/blog/kent-u-eefje-depoortere-nog

 

Scroll naar boven