LoKort

Goud en zilver voor Turnclub Athena, zilver voor wijndomein Nobel, de ontbijtbuffetten bij het OCMW, 102 worden en groene energie.

Wijndomein Nobel

Na de gouden medaille afgelopen september op de wedstrijd ‘Beste Belgische Wijn’ behaalde het wijndomein nu zilver op het prestigieuze ‘Concours Mondiale de Bruxelles. Het is telkenmale met de Johanniter-Bronner (jaargang 2015 en 2016)dat de medailles binnengehaald worden. De wedstrijd werd van 5 tot 7 mei gehouden in het Spaanse Valladolid. Niet minder dan 9080 wijnen uit 40 verschillende landen werden er gedurende 3 dagen geproefd en gekeurd door een internationale jury bestaand uit 320 professionals. Vier Belgische wijndomeinen werden bekroond, 3 uit Wallonië en Nobel uit onze regio. http://results.concoursmondial.com/index.php

Zilveren medaille wijndomein Nobel Concours Mondial Bruxelle

We konden 2016 al proeven. Het is een fruitige, vrij aromatische wijn met citrus en groene appel. Heel floraal ook. De aanzet is fris maar rijp door de ideale rijpheid. Zomers aperitief met salades en zeevruchten, vis zonder saus.

Het wijndomein kan je – op aanvraag – ook bezoeken. Op Moederdag kwamen alvast 30 Amerikaanse toeristen langs, die met de Grand Circle Cruise Line Gent aandeden.

Meer informatie? www.wijndomeinnobel.bewww.concoursmondial.com

Turnclub Athena schittert op Belgisch kampioenschap Acro Gym

Athena stunt met 2 keer goud en 1 keer zilver in het jaar waarin de club haar 50 jarig bestaan viert. Afgelopen weekend werd in Puurs het BK Acro gym voor het A- en B niveau geturnd.

Na een bronzen medaille op de Vlaamse kampioenschappen A-niveau 13-19 jaar was het goud weggelegd voor het trio Marthe De Clercq, Femke Janssen en Lotte Dedrie. Zilver was er voor Eva Hyde, Anna Hyde en Lena De Moor bij de A-senioren.

turnclub Athena kampioen

In de B-categorie 11-20+ behaalde het duo Tos Schoonjans en Astrid Van Hilst na goud op het Vlaams kampioenschap opnieuw goud op het Belgisch Kampioenschap.

Een prachtprestatie voor de club uit Destelbergen die dit jaar haar 50ste verjaardag viert en nu met top 3 ambitie uitkijkt naar de finale ‘Best Show teams’ dit weekend. Op 27 mei pakt Athena uit met een eigen gymgala in de topsporthal in Gent.

Ontbijtbuffetten

Ontbijbuffet OCMW Lochristi

De jaarlijkse ontbijtbuffetten van het OCMW hebben ook dit jaar weer heel wat mensen kunnen bekoren. Liefst 453 mensen kwamen op zondag 7 en 14 mei langs om te smullen van een uitgebreid ontbijtbuffet voor het goede doel. Er werd in totaal 4.958 euro ingezameld voor het Surplusfonds van het OCMW. Dit fonds wordt gebruikt om cliënten van de sociale dienst tijdens de eindejaarsperiode een extraatje te geven zodat zij ook met hun familie een fijn eindejaar kunnen vieren.

LoS

Kom kijken naar de spetterende gezelschapsspelen die de Lootse klassen van het vijfde leerjaar maakten tijdens de projectweek van 15 tot 19 mei ‘LoS for kids’ in het LoS – Lochristi Sierteeltmuseum. Ga ze op 28 en 29 mei zelf uittesten en bepaal mee wie de sierlijkste klas van Lochristi wordt.

Lochristi wil elk kind eenmaal tijdens zijn of haar lagere schoolcarrière daar ontvangen. Daarom is er al sinds 2014 Los for kids, een programma op maat van alle 5de leerjaren. Samen met de dienst Toerisme, vzw Vrienden van Willy en enkele vrijwilligers nemen de kinderen de sierteelt grondig onder de loep, zodat ze in een mum van tijd echte specialisten worden.

Elke klas gaat ook aan de slag om een klassikaal werk te maken met de verworven kennis en vaardigheden. Dit jaar is dat een gezelschapsspel. Ben jij benieuwd naar het resultaat? Kom de werken dan bewonderen op de site van de pastorie van Zaffelare. Duik het stemhokje in en stemmen op jouw favoriete spel. Zo bepaal je mee wie de “Sierlijkste Klas van Lochristi” wordt!

102!

Maria Gilen wordt 102 en de gemeente zet haar in de bloemetjes in het rustoord Sint-Eligius Zeveneken op dinsdag 23 mei.

Groepsaankoop groene energie

52% van de gezinnen stapt over na groepsaankoop groene energie en een gezin bespaart gemiddeld 199 euro. De zesde groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen is opnieuw een succes. Van de 68.760 Oost-Vlamingen die zich inschreven, beslisten 35.666 deelnemers (52%) om op het aanbod in te gaan.

Mee door de groepsaankoop is er een jaar lang 149.936.072 kWh groene stroom verzekerd. Goed voor het milieu, maar ook voor het budget. Alle deelnemers samen besparen meer dan 7 miljoen euro.

De samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen vormde een sterke uitgangspositie naar de markt, waardoor men scherpe prijzen kon bedingen. Voor de combinatie elektriciteit en gas bood Elegant de gezinnen de laagste prijs, met een gemiddelde besparing van 323 euro. Voor elektriciteit alleen kunnen de gezinnen gemiddeld 112 euro besparen bij ENGIE Electrabel. Alle deelnemers kregen een persoonlijk overzicht van hun besparing.

Bij de veiling voor bedrijven bood ENGIE Electrabel een besparing van gemiddeld 449 euro voor de combinatie van elektriciteit en gas en 229 euro voor alleen elektriciteit. Voor beide provincies samen schreven meer dan 6.770 bedrijven, zelfstandigen en verenigingen zich in en 54% daarvan maakte ook effectief de overstap naar een nieuw, groen contract.

Voor meer informatie kan men terecht bij de gratis infolijn 0800 76 101 (werkdagen van 9 tot 17 uur) of groenestroom@oost-vlaanderen.be 

 

Scroll naar boven