NV-A wissel in de gemeenteraad

Els Van Caelenberg nam in juli ontslag uit de gemeenteraad en kondigde dit al aan in de zitting van juni 2017. Ze trekt zich ook volledig terug uit het politiek leven en wordt nu opgevolgd door Wouter Van Den Broecke.

Els Van Caelenberg werd in 2012 van op de 6de plaats verkozen met 234 stemmen en werd zo het 5de raadslid voor NV-A. Eerste opvolger Koen Bieseman blijft in de OCMW-raad zodat Wouter Van Den Broecke als tweede opvolger gemeenteraadslid wordt. Hij kreeg van op de 25ste plaats 175 stemmen achter zijn naam. Wouter Van Den Broecke – orthopedisch chirurg – was al enkele maanden de vervanger van Eva Paelinck toen zij even haar politieke activiteiten onderbrak.

N-VA-gemeenteraadslid Els Van Caelenberg nam in juni 2017 op het einde van de gemeenteraad als laatste het woord en kondigde haar afscheid van de gemeenteraad en de politiek zo aan:

“Het was vandaag de laatste gemeenteraadszitting die ik als raadslid bijwoon. Toen Elke Sleurs, die ooit nog mijn werkgever was, Vlaams Parlementslid voor N-VA en gemeenteraadslid in Gent, mij in de aanloop naar de vorige gemeenteraadsverkiezing vroeg of ik bereid was om in Lochristi op te komen op de lijst van de N-VA, heb ik daar positief op gereageerd, met als gevolg dat ik verkozen werd. Ik heb daar ook nog geen spijt van gehad.

Tussen de aanvang van deze legislatuur en de dag van vandaag is er in mijn beroepsleven wel het een en ander veranderd. Ik kreeg een nieuwe job met meer verantwoordelijkheid, volg nog bijkomende opleidingen. Het laatste jaar stel ik vast dat het nagenoeg onmogelijk geworden is om mijn beroep, opleiding en gezinsleven te blijven combineren met politiek.

Het is niet mijn gewoonte om uitdagingen die ik aanga niet af te werken. Maar toen ik aan de partij mijn beslissing meedeelde dat ik geen kandidaat meer was bij de volgende verkiezingen hebben Tom (De Sutter) en ik in onderling overleg besloten om mijn opvolger de kans te geven zich nog maximaal te kunnen inwerken. Vandaar dat mijn mandaat nu eindigt.”

Scroll naar boven