Opbrengst stickerverkoop Rode Kruis

Dit jaar werden – zoals u al wist misschien? – liefst 5.400 tickers verkocht en moest de veertiendaagse vroegtijdig worden stopgezet. De opbrengst wordt geïnvesteerd in opleidingen 'Hart Veilige Gemeente'.

Bijna 1 op 4 Lochristinaren steunden de jaarlijkse actie en het Rode Kruis Lochristi bedankt iedereen langs deze weg voor de nooit aflatende steun.

De familie Kiekeboe blaast dit jaar 40 kaarsjes uit. Een echt feestjaar voor hen en ze sierden de sticker van Rode Kruis Vlaanderen.

Belangrijke inkomstenbron

De jaarlijkse stickeractie is de belangrijkste inkomstenbron voor de plaatselijke Rode Kruisafdeling. Naast de jaarlijks terugkomende kosten zoals opleiding vrijwilligers, organiseren EHBO cursus,.. gaat een deel van de opbrengst dit jaar speciaal naar opleidingen ‘hartveilige gemeente’. Er worden extra oefen AED toestellen aangekocht en iedereen, die één van de maandelijkse opleiding reanimeren en defibrilleren volgt, krijgt een mondmasker en een boekje met extra informatie.

Wie vrijblijvend meer informatie wenst over de lokale werking van de lokale afdeling kan steeds contact opnemen via pr@lochristi.rodekruis.be

Scroll naar boven