Openbedrijvendag

Zondag 2 oktober is het openbedrijvendag en kun je meer dan 300 bedrijven in Vlaanderen bezoeken. In Lochristi slechts één deelnemer (Mike Interieur) maar de blikvanger van de regio wordt ongetwijfeld IDM in Lokeren.

De openbedrijvendag gaat door op de vernieuwde bedrijfssite in de Moortelstraat 16 (industrieterrein E17) waar de ophaaldienst al een tijd gevestigd is en waar een intercommunaal recyclagepark wordt uitgebouwd. Aandacht werd besteed aan ecologie en duurzaamheid. Je kunt het ontdekken langsheen een uitgestippeld parcours waar de IDM-medewerkers, maar ook meer dan 30 externe standhouders, de bezoekers wegwijs maken.

Je maakt kennis met het nieuw, energiezuinig gebouw met personeelsvoorzieningen, het Regionaal Overslag Station (ROS) met herstellabo’s, een kringlooptuin en percolatierietveld.

Men leert perfect PMD sorteren en maakt kennis met DIFTAR. Kennis maken met het wagenpark of meerijden met de ophaalwagen of veegmachine? Geen probleem. Zin om bij IDM te werken? Kom dan zeker ook langs op onze jobstand.

ophaalwagen IDM Lokeren

Eco- en upcyclingmarkt en tentoonstelling

Meer dan 30 standhouders laten je de hele dag door kennis maken met hun producten, diensten of visie. Tegelijkertijd loopt een workshop upcycling, waar de mensen van FABRIEK A BRAK je begeleiden bij het maken van een leuke plantenhouder.

Doe aan Swishing en Boekenruil en breng een boek of kledingstuk mee en ruil het voor eentje uit onze kast of rek. Of bezoek de interactieve tentoonstelling.

Afvaldjembé

Kom om 11 – 14 of 16 uur en luister naar het optreden van de gelegenheids-afvaldjembéband.

Water proeven bij Herman Verbruggen

Tussen 11 en 13 uur is er een blindproeverij van water in de bar van Kampioen Herman Verbruggen.

Workshop insectenhotel bouwen

De hele dag door kan je je eigen insectenhotel bouwen in de kringlooptuin.

Grime kriebelbeestjes

De allerkleinsten kunnen hun gezichtje laten omtoveren in een kriebelbeestje.

Honger of dorst?

Ook daaraan is gedacht met de lekkere restenreceptjes in de Vlaco Foodtruck of soep van de Alderande soepkar. Je kunt ook je eigen sapje bijeenfietsen met de sappentrapper, proef van smaakwaters in de cafetaria of drink een streekbiertje in het eco-café. De opbrengst schenken ze aan het ISWA Scholarship.

Alle informatie vindt u via deze links: www.idm.be/idm-doet-mee-met-open-bedrijvendag-op-zondag-2-oktober-2016-open-bedrijvendag-2-oktober-2016.html  – www.openbedrijvendag.be

 

Scroll naar boven