Plant een boom of struik

Natuurpunt Moervaart-Zuidlede organiseert een boomplantactie. Bestellen kan tot 11 november. Op zaterdag 24 november wordt alles thuis geleverd of kan het (na afspraak) afgehaald worden.

Ook dit jaar organiseert Natuurpunt Moervaart-Zuidlede een bomen- en struikenverkoop. Door deze verkoop zijn er de afgelopen jaren al heel wat tuinen aangeplant met inheemse bomen en struiken. Zelf kocht ik er ook vorig jaar.

Voor hagen, bomenrijen of houtkanten, in en rond de tuin of langs de straat kan, zonder enig probleem, gebruik worden gemaakt van inheemse planten. De natuur zal er een beetje beter van worden.

Hagen, houtkanten en bomen spelen namelijk een zeer belangrijke rol in het behoud van de biodiversiteit. Denken we maar aan insecten, die dikwijls aangepast zijn aan het leven in de buurt van specifieke planten, maar ook aan vogels. Zangvogels, zoals mezen, roodborstjes en lijsters broeden in hagen en houtkanten en leven van de insecten die daar voorkomen.

In het aanbod zitten ook half- en hoogstam fruitbomen. Voordelen van hoogstammen zijn onder meer de hogere fruitopbrengst, langere productietijd en de grotere ecologische en landschappelijke waarde.

Wat is er heerlijker dan zomaar fruit te kunnen snoepen, recht van de struiken met de kinderen? Met kleinfruit kan het. Bessen vragen weinig plaats, je hebt er al snel vruchten van en ze zijn gewoon erg lekker. Zelfs in een klein tuintje kan één bessenstruik voor extra tuinplezier zorgen.

De opbrengst van deze bomen- en struikenverkoop wordt volledig gebruikt voor de aankoop van natuurgebieden in eigen regio.

Je kunt bestellen bij Dirk Van Pottelberg, Spelonckvaart 38B, 9180 Moerbeke-Waas via 09 346 95 68 of via mail: dirk@heidebos.be

Het aanbod en de bestelbon vind je op de site op www.heidebos.be

De minimumbestelling bedraagt 10 euro en wie 125 euro bestelt krijgt 5% korting. Vanaf 625 euro is dat 20%. Leden NP krijgen ook korting.

Scroll naar boven