Politie met vroeginterventie en preventie

Jean Marie
0 reactie(s)
PZ5416

© JMDB

De politiezone Puyenbroeck werkt sinds 1 november 2017 samen met vzw De Kiem om binnen de vier gemeenten een drugspreventiedienst te organiseren.

Het drugpunt regio Puyenbroeck wordt door Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate gefinancierd met subsidie van uit de provincie Twee parttimermedewerkers zijn aangeworven. Het is meteen het achtste drugpunt in Oost-Vlaanderen.

Doelstellingen zijn niet-gebruik aanmoedigen, ondersteunen en bestendigen, uitstellen van experimenteergedrag, verantwoordelijk gedrag bevorderen en vroegtijdige aanpak stimuleren.

Samen met ‘Drugpunt’ wil de politiezone de bevolking op een kritische en verantwoorde manier laten omgaan met genotsmiddelen. Hierbij zijn er 2 strategische doelstellingen nl. lokale preventie en vroeginterventie.

Drugpunt werkt lokaal op maat van de noden en de behoeften van de gemeenten. Iedereen die woont, verblijft, werkt of naar school gaat binnen één van de 4 gemeenten van de politiezone kan beroep doen op drugpunt. Het gaat niet alleen over verdovende middelen maar ook alcoholmisbruik, gokken, gamen, …

Zo wil men een omgevingsklimaat creëren waarbij op een verantwoorde en kritische manier wordt omgegaan met genotsmiddelen en waarbij hulp wordt aangeboden.

Doel is gebruikers, hun directe omgeving (ouders - partners - vrienden) en de intermediairs die in hun werk in contact staan met deze mensen of werken met risicogroepen, hierbij te betrekken.

Zo zullen ook de middelbare scholen worden gecontacteerd en zullen tal van acties in de toekomst worden georganiseerd. Het DPP wordt geactualiseerd.

Binnen de zone is CP Ellen De Ruyck verantwoordelijk voor deze uitdagingen. Meer informatie? www.dekiem.bewww.drugpunt.be/regio-puyenbroeck - www.pz5416.be