Politie verhuist en Dienst 112 breidt uit

Politie

Vandaag 27 april verhuist de Politie. De wijk- en onthaaldiensten verlaten het gemeentehuis. De Dienst 112 krijgt er een derde interventiewagen bij.

Het is zover. Vandaag verhuizen ze en ook de diensten, die momenteel nog in containers werken, nemen hun intrek in het nieuwe – nog deels onafgewerkte – politiegebouw in de Dekenijstraat 3.

De 64 medewerkers werkten de afgelopen jaren op twee verschillende locaties en nu komt daar een einde aan. Voortaan kun je de politie alleen vinden in de Dekenijstraat. Het werk aan het nieuwe politiehuis schoot goed op en nu is het zo goed als klaar.

Vandaag zijn de diensten gesloten maar vanaf morgen 28/4 zijn ze weer bereikbaar. Wie dringende politiehulp nodig heeft, kan uiteraard beroep doen op 101 en ook de andere kantoren van de zone werken gewoon door.

De politie heeft ook een algemeen nieuw nummer: 09 310 33 00.

In het politiehuis zullen het wijkteam, de interventieploen, het team verkeer en mobiliteit, de lokale recherche, de operationele steun, het beleid- , personeel- en logistiek team hun intrek nemen.

U kunt de politie op weekdagen tussen 8 en 17 uur telefonisch en via het onthaal bereiken. Op maandag en donderdag zijn de diensten open tot 19 uur. Op zaterdagvoormiddag kan u er tussen 9 en 12 uur terecht. Het onthaal is gesloten op zondag en feestdagen.

Na de verhuis zullen de kantoorcontainers afgebroken worden. Zo kan men de omgevingsaanleg verder afwerken. Het politiehuis wordt op vrijdag 27 oktober officieel geopend en op 28 oktober organiseren ze een opendeurdag voor het grote publiek.

Eerder verschenen: www.lochristinaar.com/nieuws/dekenijstraat-krijgt-nieuw-politiegezicht – Meer informatie www.pz5416.be    facebook.com/polz

Dienst 112

De dienst 112 kreeg er onlangs een derde voertuig bij. Dit keer geen Mercedes maar een VW.

Je vraagt je misschien af wat voor dienst extra wordt aangeboden?

Ziekenwagen 1 is 24/24 beschikbaar als snelle interventie bij ongevallen en incidenten, die snelle dringende medische hulp vereisen. Ziekenwagen 2 is elke weekdag beschikbaar van 8 tot 24 uur.

De derde ziekenwagen is er gekomen als reserve wanneer interventiewagens 1 of 2 in onderhoud, defect of naar de schouwing gaan. Het is een pure back up om de werking en permanentie niet te moeten onderbreken. Zo kan men 7/7 deze service garanderen aan wie ze nodig heeft. We hopen natuurlijk dat dit niet hoeft.

Eerder verschenen: www.lochristinaar.com/nieuws/dienst-112-breidt-uit

Scroll naar boven