Restaurant d’Oude Pastorie blijft top

Jean Marie
0 reactie(s)
Team d Oude Pastorie Hijfte Gault Millau

© Babeth Albert

Vandaag reikte Gault Millau de prijzen 2018 uit en het werd voor het team van d’Oude Pastorie in Hijfte 15/20. Dat is meteen een bevestiging van vorig jaar en het bewijs van een constante culinaire kwaliteit.

In een persbericht laat uibater Jan Audenaert het volgende optekenen:

“Het is een voorrecht om ook dit jaar tussen de beste Belgische restaurants te mogen staan. Vernieuwen waar nodig maar vooral gestaag verder werken, vertrekkende van absolute topproducten en met respect voor de seizoenen. Dat is onze succesformule. In onze keuken proberen we elke dag opnieuw bijzondere gerechten van hoog niveau te toveren: verfrissend, vernieuwend en verrassend maar telkens vertrekkende vanuit een hoogstaande kwaliteit. Het is fijn om zien dat onze keukenfilosofie terug wordt beloond met een schitterende score: twee koksmutsen en 15 punten. Daar zijn we best tevreden mee!”

Ann Stevens, zakenpartner en echtgenote:

“Het is uiteraard belangrijk om het constante niveau van onze producten en gerechten hoog te houden. Maar tegelijkertijd is het cruciaal om te (durven) vernieuwen. We zijn continu op zoek naar nieuwigheden, binnen en buiten de keuken. Zo houden we onszelf en onze medewerkers scherp. Van originele tafelbekleding tot verrassende, aantrekkelijke wijntjes. Dat wordt geapprecieerd door onze klanten, en die erkenning zien we dus ook terugkomen in de mooie score van Gault&Millau”.

Het restaurant is gevestigd in het centrum van Hijfte en was voordien een pastorij. In 2015 kreeg het ook een Michelinster en binnenkort wordt ook die gids uitgegeven.

Als gastronoom en fijnproever maar ook als sommelier-conseil gaan we er graag degusteren. Altijd top! Ze kregen er alvast een koksmuts (toque) bij. Hebben er nu 3.

Vorig jaar verschenen: www.lochristinaar.com/nieuws/culinair-lochristi-met-gault-millau-2017

Restaurant De Lozen Boer haalt 14/20, Renard en 't Hoveke van Barevelt 13/20.

d oude pastorie hijfte