Schoolfeest GBS Beervelde “Fit en gezond” en 1.500 euro voor Hachiko

Bennie
1 reactie(s)
schoolfeest GBS Beervelde

© Bennie Vanderpiete

“Fit en gezond” was dit jaar het motto van de GBS Beervelde en de rode draad doorheen het schoolfeest. Naast de traditionele barbecue en de optredens, ook de overhandiging van een cheque ten voordele van HACHIKO.

Zaterdag vierde GBS Lochristi-Beervelde zijn jaarlijks schoolfeest. Eerst mochten de - maar liefst - 540 eters aanschuiven voor een heel verzorgde barbecue. Er werd niet enkel gesmuld in de grote tent op de speelplaats, maar noodgedwongen ook heel wat tafels onder de luifel. En daar was het – bij het schitterende zomerweer – aangenaam toeven. Na het eten dan de traditionele opvoeringen in de turnzaal. Ook dit jaar opgesplitst in 2 voorstellingen waarbij de 96 kleutertjes eerst mochten optreden. Na een kleine pauze was het dan aan de 111 leerlingen van de lagere school. Telkens zat de zaal vol met zo’n 400 ouders, familieleden en sympathisanten. GBS Beervelde is in volle expansie!
Het thema dit jaar was: “Fit en Gezond” en dat onderwerp vormde dus de rode draad door alle opvoeringen.

Cheque voor HACHIKO

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar hadden gedurende het schooljaar een aantal activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit keuze viel dit jaar op Hachiko. Deze vzw uit Merelbeke is een door de overheid erkende non-profit organisatie die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie. Die hond is een wezenlijk element in het doorbreken van het sociale isolement. HACHIKO ontvangt hiervoor geen structurele subsidies maar is afhankelijk van giften en sponsoring.
Het was een zichtbaar ontroerde delegatie die - net voor de opvoeringen van de leerlingen van de lagere school – een cheque van 1.500 euro in ontvangst mocht nemen.

“Zo een fantastisch resultaat! Dit hadden we nooit durven dromen” klonk het.

Acties voor het goede doel

“Elk jaar zetten het vijfde en zesde leerjaar zich in voor een goed doel. Het was Juf Aurélie die Hachiku voorstelde” aldus Fien Kraeye, klastitularis van de laatstejaars.

“De leerlingen hebben dan zelf oefeningen gedaan met een rolstoel om eens te ervaren hoe zwaar zo’n handicap is. We nodigden nadien ook iemand uit die die die een assistentiehond heeft van Hachiko. De vijfde- en zesdejaars besloten dan een familiesportdag in elkaar te steken. Die vond eind april plaats en alle ouders en kinderen mochten -  mits een kleine bijdrage - deelnemen aan de verschillende sporten. Het schoolthema “Fit en gezond” indachtig werden er ook allerlei gezonde hapjes en drankjes geserveerd.

Een heel erg mooie dag volledig georganiseerd door onze leerlingen. Het leverde zo’n 750 euro op. Men kon ook gokken hoeveel noten in een grote glazen bokaal zaten. De winnaar kreeg een mooie fruitmand. Ook dat bracht geld in het laatje. In mei verkochten we dan nog koekjes voor ons goede doel. Alles bij elkaar wisten onze vijfde-en zesdejaars zo 1.372 Euro op te halen voor ons goede doel. Met steun van het oudercomité konden we dat bedrag optrekken tot 1.500 euro.”

Een fantastisch resultaat en ongetwijfeld de kers op de taart van een schitterend schoolfeest.
Niets dan glunderende gezichten dus en een heel erg tevreden “ploegbaas” Freddy De Wilde.

In onderstaande fotoreeks ontdekt u achtereenvolgens de overhandiging van de cheque, sfeerbeelden van de opvoeringen en een aantal foto’s van het eetfestijn. Veel kijkplezier!