Tuindagen van Beervelde: “Paddenstoelen” voor herfsteditie

Bennie
1 reactie(s)
Tuindagen van Beervelde: “Paddenstoelen” voor herfsteditie

© Bennie Vanderpiete

Een maand geleden was er de 57ste editie van de Tuindagen van Beervelde.” Vlinders” bleek een erg mooie editie met een internationaal publiek. “Paddenstoelen” wordt het volgende thema.

“Vlinders” goed voor 23.475 bezoekers

Iets meer dan een maand geleden vonden de 57ste Tuindagen van Beervelde plaats. “Vlinders” was het centrale thema en het werd een erg mooie – en zeer succesvolle – editie.
Achteraf bleek dat er zelfs een foutje geslopen was in de telling van het aantal bezoekers en dat deze mei-editie uiteindelijk 23.475 tuinliefhebbers mocht verwelkomen. Enkel de Tuindagen van mei 2003 waren ooit nog succesvoller.

Steeds meer online-tickets

Sinds enkele jaren kunnen die tuinliefhebbers – vooraf – een onlineticket kopen. En dit zorgt dan weer voor heel interessant cijfermateriaal. Voor deze mei-editie kochten 6.808 mensen – of 29% van de bezoekers - reeds hun ticket via het internet. Niet zonder reden, want je vermijdt het aanschuiven aan de kassa en het is goedkoper.
Iets meer dan de helft van de Belgische bezoekers - 52,22% om juist te zijn – kwam uit Oost-Vlaanderen. Wat ook betekent dat vrijwel de andere helft van de landgenoten de verplaatsing vanuit een andere provincie maakte.

Steeds internationaler

12,16% van de bezoekers, die hun ticket online gekocht hadden, kwamen uit het buitenland. Een stijging met 1,6% ten opzichte van mei 2016. Drie vierde van deze buitenlandse gasten (73,43%) kwamen uit Nederland en 15,03% uit Frankrijk. Twee landen die qua bezoekersaantallen in de lift zitten.

Zelf herinneren we ons onze ontmoeting met Liliane en Gilbert Debosschere uit Rijsel in mei 2016 toen “La Vie en Rose” het centrale thema was. Zij komen sinds een zestal jaren naar de Tuindagen en kleden zich iedere keer volgens het thema. Toen al het bewijs van de steeds grotere – en internationalere – bekendheid van de Tuindagen.

“Paddenstoelen” in oktober

Voor de komende herfsteditie was eerst “Les Hauts de France” aangekondigd als thema. De graaf gaf daarmee gehoor aan de vraag van een aantal tuineigenaars uit Noord-Frankrijk. Maar daar het toeristisch seizoen dan toch stilaan voorbij is, besloot men nu om met dit thema te wachten tot mei 2018.
Voor de volgende Tuindagen, die plaats vinden op 6, 7 en 08 oktober 2017, werd nu gekozen voor “Paddenstoelen”. Een centraal thema dat perfect bij de herfst past en heel wat mogelijkheden biedt voor de 230 standhouders.
Tot in oktober!