Vis culinair gastronomisch met C-Food

C-Food verhuisde enkele maanden geleden wat verderop richting Gent waar ze een nieuwe zaak bouwden langs de Antwerpsesteenweg 129A. We gingen langs om kennis te maken met Sven, Ilse en Guillaume, die de winkel runnen.

Sven wil vooral het beroep van vishandelaar opwaarderen. Er bestaan opleidingen voor bakker, kok en slager maar wie een viswinkel wil opstarten, kan nergens opleiding volgen. Het begon enkele decennia geleden toen Sven als student in de zaak van zijn nonkel ging werken In Ledeberg. Hij studeerde toen technisch tekenaar aan Sint-Lucas maar kreeg er de vismicrobe te pakken.

Zijn passie mondde na meer dan 20 jaar uit in een eigen zaak, C-Food, waar hij met vrouw Ilse en zoon Guillaume aan de slag ging, elk met hun eigen invalshoek. Ook de mama van Sven steekt nog graag de lepel in de keukenpot.

Het is met Guillaume al de derde generatie die vis culinair promoten en waarvoor ze ook gehonoreerd werden door de North Sea Chefs – www.northseachefs.be . Ilse is daarbij mede ontdekkingsreiziger op zoek naar nieuwe culinaire en gastronomische trends in binnen- en buitenland, waarover ze dan ook graag schrijft en kookt.

Het ambachtelijk vakmanschap is te proeven in alle winkelfacetten. Alle vis, schaal- en schelpdieren worden iedere dag vers aangevoerd, ter plaatse gefileerd en op maat van de klant verkocht.
Je hebt de eigen rookkamer waar zalm geaffineerd wordt. Ook huisbereide meeneemschotels zijn er te krijgen. Versheid en kwaliteit staan hoog op de inkooplijst en het zijn alleen de beste producten, die aangeboden worden. De Noordzee is hun place to be en je vindt er dan ook geen exoten zoals pangasius, victoriabaars of tilapia.

Elke keer wanneer je er komt, vind je duurzame suggesties, die zich seizoensgebonden aanbieden zoals skrei, mosselen en maatjes. Ook ‘doordeweekse’ vis wordt alleen gepromoot als hij op zijn best is. Elke maand heeft immers zijn eigen seizoensvissen.

Het maatjesseizoen begon alvast op 14 juni. Maatjes zijn net niet geslachtsrijpe haringen met 22-23% vetgehalte. Gezonde omega 3-vetzuren in overvloed.

Onder het motto ‘Proef het beste uit de Noordzee’ vind je de viskalender op www.vis.be en www.lekkervanbijons.be/vis/seizoenskalender-vis

Ter plaatse kan je niet alleen vis aankopen maar ook degusteren. Voor wie een passende wijn zoekt, is er een wijnaanbod met lekker lokale accenten, die je ook bij toprestaurants vindt.

C-Food is meer dan een winkel. Het is een belevenis voor foodies. Lochristinaar verwelkomt hen dan ook graag. Meer informatie? https://www.cfood.be

 

 

Scroll naar boven