VROB drie dagen bij Horta De Meyer

Vrijdagavond ontwaakt evenementenradio VROB uit zijn winterslaap en doorbreekt na tweeënhalf maanden de radiostilte. Dit weekend opendeurt Horta De Meyer en viert de zaak zijn zilveren jubileum. Een ideale gelegenheid voor onze lokale zender om terug in de ether te gaan.

Uitzenden vanuit een chalet

Vijfentwintig jaar Horta De Meyer wordt gevierd met opendeurdagen. Voor deze feestelijke gebeurtenis wordt een grote tent opgesteld bij de zaak (Ruilare 123, Zeveneken). Daarin een chalet, die dienst zal doen als studio voor de vrije radio en de nodige ruimte voor optredens en praatprogramma’s. Zo kunnen de bezoekers, terwijl hen een drankje aangeboden wordt, genieten van live-radio.

Vrije Radio OudenBosch

“Lodejo gaat los” en “De Praatbarak”

Vrijdag om 16 uur geeft Peter Vervaet de aftrap van de radio-driedaagse. Om 19 uur is het dan de beurt aan de jongeren van het jeugdhuis voor twee uurtjes “Lodejo gaat los!”.
Zaterdag, vanaf 13 uur, is het dan terug aan Peter Vervaet met “De Praatbarak”. Sarah Van Poecke komt vertellen over haar kaartpassie en Dirk Everaert zal het hebben over de reünie van de oud-leiding van Chiro Reinaert, die hij samen met Bart Lejeune organiseert.
Beerveldenaar Guy Mortier – die u misschien kent als een van de gezichten op een recente affiche van de BOB-campagne – komt praten over zijn “modelwerk”. Heemkundige Bert Vervaet geeft tekst en uitleg over Ruilare en over de nieuwe Bavoparochie. Voor de muzikale omkadering viel de keuze op “Dover”, een vrij nieuwe rockband uit Deinze die een zestal nummers komen spelen.

Alicia Franck bij VROB

Drukke zondag met een nieuw (sport)programma

Zondag een hele drukke, derde, dag met tal van gasten. Thierry Van Hecke en Gilbert Switzynck verwelkomen in hun “Zondagsaperitief” (van 11 tot 13 uur) onder meer Sofie Van Slycken van “’t Lang Leven” en veldrijdster Alicia Franck. Zij maakte in november de overstap naar het Marlux Napoleon Games Cycling Team en reed bij de Dames elite al enkele puike uitslagen bijeen. Alicia is voor de lezers van Lochristinaar.com al lang geen onbekende meer. Ritchie Paris is de muzikale gast.
Om 14 uur is er dan “Rockline” van Wim Coppens. Hij ontvangt onder meer kunstenares Jennifer Van Eetvelde – die momenteel tentoonstelt in het CC Lokeren – de Landelijke Gilde Zeveneken en karateclub Kenschikan uit Lochristi.
De namiddag wordt afgesloten met een nieuw VROB-programma. Gilbert Switzynck zal in “Lo Sport in ’t kort” vanaf 17 uur een round-up maken van het sportieve weekend. Daarbij zullen niet enkel de resultaten van onze lokale voetbalploegen aan bod komen. Alle uitslagen en sportnieuwtjes zijn welkom via gilbert@vrob.be.

VROB Zeveneken

Ook luisteren?

Evenementenradio VROB zal later dit jaar zeker ook nog aanwezig zijn op de Chirofeesten in Beervelde (7,8 en 9 april), OTL De Lozen Boer (Old Timer tractoren in de Pauwstraat op 20 en 21 mei), Lo Plage (4, 5 en 6 augustus) en op de Zaffelaarse belevenissen (18 t/m 21 augustus).
Maar eerst dus deze driedaagse. Luisteren kan, zoals steeds, online (www.vrob.be) of via de FM-band 97.2Mhz.

Scroll naar boven