VROB Large: geen optredens maar…14 dagen fijne radio met een groot jaaroverzicht!

Evenementenzender gaat vanaf zondag in de ether. Geen optredens tijdens VROB Large, maar wel een terugblik op het voorbije jaar.

Geen optredens, geen publiek

Het team van evenementenradio VROB was volop bezig met de voorbereidingen en de affiche oogde erg mooi. En toen was er op woensdag het overlegcomité dat vrijwel alle activiteiten binnen verbood tot eind januari. De geplande VROB Large waarbij men zou uitzenden vanuit de Speurdonkhoeve en er elke avond een optreden zou zijn, was niet meer mogelijk. En dus moet de lokale evenementenzender het geweer nu noodgedwongen van schouder veranderen.
Geen optredens van Semper Pie, Turtle Wex of Bluesy Muloosey. Ook geen Chris Corn of Old’ SCool. Maar wel nog 14 dagen fijne Kerst- en eindejaarsradio, weliswaar zonder publiek.

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

VROB blikt terug

VROB zal uitzenden vanaf zondag 26 december om 8 uur tot zondagavond 9 januari. Luisteren kan u op de vertrouwde frequentie 97,2 MHZ of online (www.vrob.be).
Op het zendschema een hele reeks “klassiekers” met de vertrouwde mensen achter de micro. Maar uiteraard wordt er ook teruggeblikt op het voorbije jaar.

Elke dag fijne radio

Voor de vroege vogels is er vanaf 6 uur “Geert in de ochtend”. Wie iets langer slaapt, kan zich laten wekken door DJ Dreken die dagelijks – van 8 tot 10 uur – via de radio “Ochtendvitaminen” verspreidt. Een vleugje nostalgie is er van 13 tot 15 uur met Gilbert. In “Back in time” presenteert hij 2 uur lang “Oldies but Goldies”.

Aansluitend blikt Dirk Vanluchene in TBC uitgebreid terug op het voorbije jaar (zie ook verder). Om 17 uur neemt VROB-oprichter Eric Moeraert plaats achter de micro voor uw dagelijkse portie “Mattinee”. En verder, 24/24 uur radio en heel veel goede muziek.

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

Het grote jaaroverzicht bij TBC

Het einde van het jaar is het moment bij uitstek voor lijstjes en jaaroverzichten. En die rol is weggelegd voor TBC. Tussen 15 en 17 uur overloopt Dirk Vanluchene elke dag – samen met de verslaggevers van Lochristinaar.com – het belangrijkste lokale nieuws van één van de voorbije maanden. Eén van de nieuwsitems wordt dan met een centrale gast verder uitgediept. Net voor 16 uur hoort u Evarist Ganzelever die “De Chroniqueur” van die maand opnieuw tot leven brengt.

In de rubriek “De Boekenwurm” – net voor het nieuws van 17 uur – recenseert Marleen Rogiers een boek dat het voorbije jaar verscheen.

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

Zondag a.s. geeft Dirk Vanluchene de aftrap van het grote jaaroverzicht en blikt hij terug op het nieuws van de maand januari 2021. Alicia Franck, die toen 3de eindigde op het BK veldrijden, zal de centrale gaste zijn. Ook op maandag 27 december is Alicia de centrale gast en dan overloopt Dirk de maand februari 2021. Op woensdag komen de nieuwsitems van maart aan bod en is er een babbel met Obe Vermeulen. Elke dag een andere maand (behalve op 31 december en nieuwjaarsdag) om dan op 9 januari te eindigen met het nieuws van december 2021.

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

Ook op zaterdag en zondag

De weekendprogrammatie blijft onveranderd. Patrick Rogiers zorgt van 9 tot 11 uur voor echte feel good radio met aangename muziek. Om 11 uur komt Nicky dan in de ether met haar “Op de aperitief”. Daarin grasduint ze met een VROB-oudgediende in de geschiedenis van de 40-jarige lokale zender, komen er leuke praatgasten langs en is er ook de traditionele “Music on Sundays”.

Eindejaar met de VROB Top 50

En dan is er uiteraard nog de traditionele hitparade. Op 31 december draait VROB – tussen 13 en 17 uur – de Top 50 met de nummers die het voorbije jaar het meest gedraaid werden bij evenementenradio VROB.

Knallen dus maar!

Scroll naar boven