Week van de Fair Trade

Tijdens de Week van de Fair Trade van 3 tot 13 oktober plaatst ook Lochristi eerlijke handel en eerlijke producten in de kijker. Zo kan je in het gemeentehuis proeven van fairtradeproducten.

Bijna iedereen kent het maar veel minder mensen kopen het ook. Een van de belangrijkste principes van eerlijke handel of fair trade is dat de producent een eerlijke prijs krijgt voor zijn product. Maar het gaat verder. Eerlijke handel garandeert een reeks goede handelsvoorwaarden, zoals afspraken op lange termijn met afnemers, respect voor de rechten van de werknemers en het leefmilieu.

Fair trade geeft producenten, voornamelijk uit het Zuiden, de kans om een menswaardig bestaan op te bouwen voor zichzelf en voor hun familie.

Gratis proeven!

Tijdens de Week van de Fair Trade vind je in de inkomhal van het gemeentehuis (Dorp-West 52) een informatiestand van Oxfam Wereldwinkel. Je kan er terecht voor alle informatie over eerlijke handel en gratis proevertjes. De info- en proevertjesstand is open op donderdag 4 en 11 oktober van 16 tot 19 uur en op zaterdag 6 oktober van 9 tot 12.

Scroll naar boven