Wegen- en rioleringswerken Kapelleken

De gemeenteraadsverkiezingen komen dichterbij en de activiteiten bij gemeentebesturen nemen stilaan weer toe. Dat geldt voor heel veel besturen over partijgrenzen heen. Ook in Lochristi wordt een tandje bij gestoken.

Het jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn wegenwerken vaak duurder dan anders. Dat blijkt uit een rondvraag van de regionale redacties van Radio 2 bij aannemers en politici. Sommige besturen stellen de werken dan maar uit tot na de verkiezingen terwijl anderen dan weer ’oude’ dossiers nog snel doordrukken.

Deze werken, die deels ook in de Schoolstraat en Dorpsstraat doorgang zullen vinden, kosten zo’n 3.3 miljoen euro. De VMM subsidieert voor ongeveer 1.3 miljoen en ook de provincie legt 232.000 euro bij.

Kapelleken Lochristi

Standpunt CD&V – Dirk Van Nieuwerburgh

Deze principebeslissing dateert van 2006. In het zicht van de verkiezingen lijkt de meerderheid eindelijk te beseffen dat er wat vooruitgang moet komen in sommige dossiers. De inwoners van sommige delen van het Kapelleken zijn al lang het slachtoffer van ondergelopen kelders bij zware regenval en wachten al heel lang op deze rioleringswerken. Eindelijk komt er dus schot in de zaak!

Ter hoogte van de bocht aan de Bijlokelaan is een drempel voorzien, wat positief is voor de verkeersveiligheid! Ook de scheiding van de fietspaden op het rond punt is veiliger. Verder zullen vele fietsers uitzien naar een vernieuwd fietspad in het Kappelleken aangezien het daar nu heel oneffen is en de bij het oversteken van de straat de hoge drempel langs de weg ook gevaarlijk is. Wij gaan akkoord met dit voorontwerp en het onteigeningsplan

Standpunt NV-A – Ivan Lybaert

De voorbereiding van het dossier sleept helaas andermaal al meer dan 11 jaar aan. De N-VA-fractie gaat akkoord met dit punt zodat een pijnpunt op het vlak van rioleringen kan worden weggewerkt. Onze fractie heeft wel een aantal vragen bij de raming van de werken waarover we graag enige toelichting krijgen.

Lochristinaar schreef er inderdaad al over met Bennie: www.lochristinaar.com/nieuws/2017-wegen-en-rioleringswerken-kapelleken-schoolstraat-dorpsstraat

Scroll naar boven