Zaal Hermeline krijgt nieuw elan

Sinds 1 mei is de lokale werkgroep (LWG Hijfte) verantwoordelijk voor Hermeline en zo krijgt deze zaal een nieuw elan in samenspraak met de eigenaar, vzw dekenale werken.

Doel is om in september – Hijfte Kermis – de zaal toonbaar en in een redelijke conditie te brengen. Er zullen dan ook kermisactiviteiten worden georganiseerd door andere verenigingen. Enkele keren per jaar wil de lokale werkgroep ook zelf iets organiseren zonder concurrentie voor lokale horeca en verenigingen. Concreet kon afgelopen zondag nog niets vooropgesteld worden.

De verschillende leden van de werkgroep legden elk 1.000 euro op tafel als startkapitaal. Het herstel van dakgoten en dak is prioritair en zal binnen enkele weken starten.

Het gebouw wordt gratis ter beschikking gesteld en de werkgroep draagt alle kosten. Ze krijgen ook inspraak in de vzw via bestuurder Wim Van De Casserie en Ivan Lybaert, vertegenwoordiger in de algemene vergadering. In september stellen ze alvast ook hun financiële planning voor. Subsidies of ondersteuning van gemeente en andere overheden is er momenteel niet.

Zondag trad Xeado op met hun nieuwe dirigent en werd zo muzikaal de start gegeven van een nieuwe toekomst van zaal Hermeline.

 

Scroll naar boven