Kom proeven van (h)eerlijke wijnen

Op vrijdag 18 oktober 2024 om 19.30 uur worden in de bib van Lochristi een achttal wijnen voorgesteld uit Argentinië, Chili en Zuid-Afrika. Een nieuwe mousserende en een rode vermout staan ook op de schenktafel.

Onder begeleiding van sommelier conseil Jean Marie De Baene gaan we op ontdekkingstocht in deze 3 landen waar Oxfam samenwerkt met verschillende coöperatieven. Er zit een wereldprimeur bij en dat is de Bio Ecologica Brut van de torrontés druif. Nergens anders wordt van deze druif bubbelwijn gemaakt. Sauvignon blanc, chardonnay en malbec klinken wellicht vertrouwder in de oren. Deze druiven vind je ook terug in Frankrijk en meer bepaald in de regio Bordeaux en Bourgogne. In de regio Cahors krijgt malbec de naam Côt.

Vermout tenslotte is de dessertwijn. Het is een zoete, versterkte wijn met kruiden en sinaas aroma’s, die je zo kan snoepen of verwerken in een cocktail.

De kostprijs bedraagt 5 euro maar die krijg je terug als je 6 flesjes koopt. Inschrijven graag via lochristi@oww.be of 0479 01 31 09. Meer info? https://shop.oxfamwereldwinkels.be/categorie/wijn/ De lokale OWW vind je in Dorp West 98Ehttps://oxfambelgie.be/winkels/lochristi

Scroll naar boven