Enkel Beervelde kan winnen, Lochristi pakt een punt

Voor een overwinning moesten we dit weekend bij Dynamo Beervelde zijn, waar Tiziano Van Laere voor de tweede week op rij voor een hattrick zorgde. SK Lochristi pakte een punt bij het hoog aangeschreven Lando Merendree. Voor SV Zaffelare en SK Wachtebeke bleef het weekende puntenloos.

LS Merendree – SK Lochristi: 1-1

SK Lochristi speelde een verdienstelijke partij op het terrein van Lando Sport Merendree en dat leverde (slechts) een punt op. De bezoekers kwamen op voorsprong na een scherpe counter. Halewijn Schoonjans bood Stefan Moens de 0-1 op een schoteltje aan. Merendree had veel balbezit maar had veel moeite om kansen af te dwingen. In de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar een tegentreffer en Gilles Beerens kon de gelijkmaker binnentikken na een flankvoorzet. Lochristi miste in het slot twee grote mogelijkheden en moest tevreden zijn met de puntendeling.

SV Zaffelare – SK Maldegem: 0-1

SV Zaffelare kreeg met SK Maldegem een stevige tegenstander over de vloer. Het werd een gesloten wedstrijd met weinig kansen, al lieten beide ploegen bij momenten goed voetbal zien. De bezoekers hadden net iets meer overwicht in de eerste helft en dit resulteerde in een treffer van Mauro Annicaert die optimaal profiteerde van enige twijfel in de thuisverdediging. Maldegem ging na de rust ietwat behoudender spelen en liet de bal aan Zaffelare dat ondanks het balbezit moeilijk aan kansen kwam en niet tot scoren kwam.

Sportkring Sint-Niklaas A – Dynamo Beervelde: 1 – 3

Bij Dynamo Beervelde stond Tiziano Van Laere opnieuw aan het kanon. De spits, die vorige week al goed was voor een hattrick, deed zijn kunstje nog eens over op het terrein van Sportkring Sint-Niklaas. Beervelde kende een droomstart. Van Laere scoorde binnen de eerste 5’ twee keer en de bezoekers zaten meteen op rozen. Sint-Niklaas kon zich niet herstellen van deze vroege opdoffer en Van Laere tekende net voor de rust voor zijn derde treffer. Beervelde had het wel iets moeilijker na de rust en keek tegen enkele gele kartonnetjes op. Met nog een kwartier op de klok tekende Roddy Kantakat Kambala voor de eerredder, maar verder kwam de thuisploeg niet.

SK Bellem – SK Wachtebeke: 2-1
Met de partij op het terrein van SK Bellem stond een plaats bij de top 3 op het spel voor Wachtebeke. In een gelijk opgaande eerste helft vielen er weinig kansen te noteren. Met de rust in zicht kon de thuisploeg op voorsprong klimmen via Jules Van De Walle. De instructies van trainer Olivier Roegiest bleken niet meteen aan te slaan in de tweede helft, want Jules Van De Walle tekende meteen ook voor de 2-0. Wachtebeke probeerde wel, maar de ervaren thuisploeg hield stand. De aansluitingstreffer van Sylvio Seghers (90’) viel te laat om de nederlaag te vermijden.