Busuitstap Mahymobiles & L'Hopital Notre dame à la Rose

 
vrijdag, 23 november, 2018
Leuze en Lessines

Neos Lochristi organiseert een busuitstap

We starten onze dag in Mahymobiles in Leuze-en-Hainaut met koffie en een ontbijt-koek. Daarna wandelen onder begeleiding van een gids door meer dan een eeuw automobielgeschiedenis. De Mahy verzameling is uniek ter wereld en indrukwek-kend : een patrimonium van 1000 voertuigen waarvan er ongeveer 300 tentoonge-steld zijn. Beeld je in aan het stuur van een Cadillac 1918, een Horch cabriolet 1934 of een Jaguar 1948. En herontdek de Opel Olympia, de Peugeot 203, de 17M Taunus, de Mercedes 170….
Voeg daarbij oud speelgoed, honderden schaalmodellen, een ruimte voorzien van gemotoriseerde tweewielers, een didactische zaal, een retrospectieve tentoonstel-ling fietsen, koetsen, sleeën…
In het restaurant “Le Tramasure” genieten we van een driegangenlunch met 2 drankjes inbegrepen :
• Dagsoep
• Varkensgebraad met pickels, gebakken groentjes en kroketten
• Vanille panna cotta met een coulis van rode vruchten

Vervolgens genieten we van een geleid bezoek aan het Hôpital Notre-Dame à la Rose in Lessines. Gesticht in 1242 door Alix de Rosoit, is dit hospitaal inderdaad één van de laat-ste voorbeelden van een volledig autarkische hospitaalsite met zijn eigen boerderij, zijn tuinen, zijn ijskelder en zijn kerkhof, naast klooster en hospitaalgebouwen. Dit gasthuis uit de Middeleeuwen is een uitzonderlijke site omwille van de goede conservatie van het geheel, de diversiteit van de bouwwerken, de rijkdom van de kunstverzameling en de farmaceutische en medische collecties, die in hun authentiek kader voorgesteld worden.
Deze boeiende dag wordt afgesloten met een vieruurtje (koffie + taart)

Wanneer? vrijdag 23 november 2018—vertrekken aan de Dekenijstraat om 8.30
Prijs? €69 voor leden va Neos Lochristi—€79 voor niet-leden
Inbegrepen : busvervoer en fooi van de chauffeur, ontvangst met koffie en ontbijtkoek, alle inkomgelden, gidsen in Mahymobiles en Hôpital Notre-Dame à la Rose, lunch inclu-sief 2 drankjes, vieruurtje
Inschrijven voor 15/11/2018 via neoslochristi@gmail.com of telefonisch op 0476 41 02 19
LET WEL OP: de inschrijving is pas definitief na betaling van het overeenstem-mende bedrag op de rekening BE24 1030 4627 5738 van Neos Lochristi. Met de vermelding ‘Mahy’.