Daguitstap Zeeland NL - Inschrijven verplicht

 
zondag, 7 mei, 2023 -
09:00 tot 17:30
Cultureel centrum Dr.Jules Persynplein 6, 9185 Wachtebeke

Altijd leuk een uitstap te maken naar Zeeland!
Gegarandeerd heel veel water- en weidevogels te zien. Begin mei hopen we ook al leuke planten te ontdekken. Wie weet, misschien zien we al de eerste orchideeën bloeien.
We bezoeken het prachtige Plan Tureluur dat vorm kreeg in de Flauwers en Wevers Inlagen. Dat is een waar vogelparadijs, o.a. kluten, visdiefjes, zwarte zwanen, knobbelzwanen, bonte strandlopers, goud- en zilverplevieren, groenpootruiter, kemphanen en zoveel meer. Maar vogels vliegen, dus het is steeds een verrassing wat je te zien krijgt. We maken een wandeling aan de Schelphoek bij Kerkwerve (van ca. 5km, 2h). Bij ons zijn nachtegalen verdwenen, maar als het weer een beetje meezit, zullen we ze zeker horen. Mocht dat zondag zo zijn, kan de dag niet meer stuk.
We nemen middagpauze aan de frituur ter hoogte van de Schelphoek.
Vandaar rijden we naar Plompetoren. We luisteren naar de geschiedenis van het Verdronken Land van Koudekerke en hoe het komt dat er enkel nog een toren te zien is. We beklimmen de toren en hebben een schitterend uitzicht over de omringende inlagen en de Oosterschelde.

Breng wat eten, drinken, een verrekijker en/of een telescoop mee en wat zon. Aangepaste kledij volgens de weersvoorspelling en stevige wandelschoenen volstaan. Dan wordt het een super vogelkijkdag. We eten onze boterhammen ter hoogte van een frituur en/of nuttigen er een drankje.

Schrijf zo snel mogelijk in! www.natuurpunt.be/agenda/daguitstap-zeeland-nl-inschrijven-verplicht-60612 of via www.heidebos.be/kalender

Praktisch: We verzamelen om 9u op de parking aan het Cultureel centrum Dr.Jules Persynplein 6, 9185 Wachtebeke. We rijden door de Sluiskiltunnel, de Westerscheldetunnel, via Zuid-Beveland, Noord-Beveland, de Zeelandbrug naar Schouwen-Duiveland. Rond 10u komen we aan bij de Flauwers- en Weversinlagen.
Voor wie rechtstreeks rijdt: Afspraak om 10h op parking van de Heerenkeet, Boogerdweg 1, 4321 SN Kerkwerve, Nederland.
We denken rond 17:30 terug te zijn in Wachtebeke.

Meer informatie: Maatje den Herder, 0498 08 48 74, maatjedenherder@gmail.com
Inschrijven doe je op:
www.natuurpunt.be/agenda/daguitstap-zeeland-nl-inschrijven-verplicht-60612