Historische dagen OTL in Lochristi

 
zaterdag, 18 mei, 2019 - 12:00 tot zondag, 19 mei, 2019 - 22:00
Pauwstraat Lochristi

Historische dagen van Oldtimer Tractorenclub Lochristi op zaterdag 18 en Zondag 19 mei.

Voor de 15° maal gaat dit evenement door in de Pauwstraat 66 om en rond het O.T.L. Terrein.

Op zaterdag maken de Oldtimers met een groep van 75 tractoren een uitgestippelde route via Lokeren Heiende en Zele richting Hamme waar er op de middag in de Bierhoeve een unch zal genuttigd worden.

Van daaruit gaat het terug via landelijke wegen naar de Markt in  Lokeren waar er omstreeks 14.30 uur halt zal worden gehouden. Door toedoen van de Stad Lokeren en Politie zal deze markt verkeersvrij zijn zodanig de voertuigen daar kunnen parkeren en iets nuttigen in Café Den Bokser. Van daaruit gaat het via Staakte terug naar de Pauwstraat waar de deelnemers omstreeks 17 uur worden verwacht voor een lekere Biefstuk/Friet in de omgebouwde schuur. Een gedeelte van de tractoren blijven overnachten op het terrein om zondag deel te nemen aan de statische show.

Zondag is het Open huis met vanaf 9 uur Rommelmarkt, oldtimer Onderdelenmarkt, Oude ambachten en tentoonstelling van een 90 tractoren en motoren met bouwjaar van 1913 tot en met 1989. Het thema van dit jaar zijn 4x4 tractoren waarvan er 30 zullen deelnemen aan de show van kleine 30 pk tot de Ford County mastodonten van 125 pk en meer. Unicums die niet dikwijls te zien zijn op Oldtimer evenementen , doch een verhaal achter zich aan hebben.

De tractoren zullen omstreeks 16 uur een defilé voorrijden waar er met professionelen een uiteenzetting zal gegeven worden over de tractoren.  

Op de gekende Rommelmarkt is er voor iedereen, Tractorfanaat of Jan met de Pet wel altijd iets te vinden wat kan gebruikt worden. Nieuw of gebruikt ook werkgereedschap is er steeds in de aanbieding op de verschillende markten. Voor de kleineren is er een Springkasteel voorzien terwijl de anderen in de omgebouwde schuur kunnen vertoeven en gezellig bijkletsen in de Bar bij koffie , pint, frisdrank of Cava.

Bij de oude ambachten kan men het schapen scheren zien , ontwerpen van Houtsculpturen, leder bewerking ...

Uit Nederland komt een Muziek Orgel om stoom aangedreven om de sfeer op het terrein op te vrolijken. Verder is er geen te kort aan spijs op het terrein en aan drank in de schuur. Zoals ieder jaar er is altijd iets te beleven voor iedereen en  kan er een gezellige dag van gemaakt worden.

Iedereen is van harte welkome, Parking en inkom zijn gratis.

Info op www.oldtimertractoren.be of 0475 628 129