Info-avond voorstelling nieuwe vzw SC Reinaert

 
vrijdag, 5 oktober, 2018 -
20:00 tot 22:00
Zaal Sfeervelde , Beervelde Dorp 58B ,9080 Lochristi

De dekanale vzw Sint-Daniël wordt SC Reinaert. Deze nieuwe vzw heeft tot doel het sociaal en cultureel draagvlak in Lochristi te vergroten door het ondersteunen en organiseren van socio-culturele projecten. Bij deze is iedereen uitgenodigd op de info-avond op 5 oktober om 20 uur waar we op een transparante manier de werking en de toekomstplannen van onze nieuwe vzw uit de doeken zullen doen. De vzw Dekenale Werken van het Dekenaat Lochristi wordt vzw SC Reinaert :

Ongeveer twee jaar geleden heeft de vzw Dekenale Werken van het Dekenaat Lochristi (ook gekend als vzw St-Daniël) een nieuwe raad van bestuur gekregen: Rob Naudts , Dirk Verschueren, Erwin Van Damme, Björn De Clercq, Peter Vervaet en Chris Simoens.
Na een periode van vele gesprekken met de verschillende werkgroepen en mits een aantal structurele reorganisaties binnen de vzw zijn ze nu klaar voor een volgende stap.

Mede om deze volgende stap duidelijker uit de verf te laten komen werd gekozen om alle activiteiten over te brengen in een nieuw opgerichte vzw. Deze nieuwe vzw bestaat grotendeels uit dezelfde betrokkenen maar is opgericht met moderne statuten aangepast aan de huidige tijd. Deze nieuwe vzw kreeg de naam “socio culturele vzw Reinaert Lochristi”, kortweg vzw SC Reinaert. Dus naast de naamswijziging is er ook een structurele , inhoudelijke verruiming .

Wat dit allemaal inhoudt willen we duidelijk maken op een infoavond waar iedereen van onze gemeenschap , iedereen van Groot Lochristi dus , op uitgenodigd wordt. We doen dit niet alleen om ons voor te stellen , maar we willen met deze infoavond een transparante communicatie creëren .

“Wat is die vzw ?”
“Hoe groot is hun patrimonium ?”
“Wie zijn de medewerkers ?”
“ Wat doen die werkgroepen in Lochristi, Zaffelare, Hijfte en Beervelde ?”
“Wat doen die eigenlijk met hun geld ?”
“Is dat dan ook de Kerkfabriek ?”
“Zijn de kerken ook van hen ?”

Dit zijn maar enkele van de vragen die de mensen zich stelden , maar waar ze nooit een antwoord op kregen .
Het is de bedoeling dat we op die infoavond een helder en duidelijk antwoord geven op al die vragen.

We zullen ook ons project voor de komende wintermaanden voorstellen.
Het project heeft alvast de naam “WINTERVONKEN” meegekregen.
Nieuwsgierig geworden?
Ook op die vraag krijg je die avond antwoord.

Wanneer : Vrijdag 5 oktober
Waar : Zaal Sfeervelde Dorp 85B in Beervelde
Hoe laat : 20:00u

IEDEREEN IS WELKOM !!!