Sportouders

 
dinsdag, 26 maart, 2019 -
20:00 tot 22:00
kantine SK Lochristi, Bosdreef 57, 9080 Lochristi

Welke ouder wil niet dat zijn kind gezond sport? Dat heeft niks dan voordelen. Toch zitten veel sportouders met vragen. Traint mijn kind niet te veel? Mijn zoon mag een jaar hoger voetballen, maar is dat een goed idee? Hoe zit het met stress? Hoe ga ik om met trainers? Mag ik sportdrankjes of supplementen geven? En hoe zit het met een hartonderzoek?

Op deze en talloze andere vragen geven sportarts Tom Teulingkx en medisch journalist Marc Geenen heldere en wetenschappelijk onderbouwde antwoorden, met praktijkvoorbeelden. “Sportouders” gaat niet alleen over toptalenten; dit boek geeft alle ouders, grootouders én jeugdsportbegeleiders praktische tips om te voorkomen dat een kind de pedalen verliest, de bal misslaat of buitenspel wordt gezet.

SK Lochristi wenst niet enkel de spelers, trainers en afgevaardigden te ondersteunen, maar ook de ouders.

Het jeugdbestuur heeft (financiële) partners gevonden om een interessante informatieavond te organiseren met de auteurs van het vlot leesbaar en zeer toegankelijk boek ‘Sportouders’. Dankzij de Christelijke Mutualiteit – project Gezonde Buurt en Standaard Boekhandel Lochristi, met de ondersteuning van de sportdienst van de gemeente Lochristi, kunnen we twee specialisten verwelkomen voor een presentatie en toelichting van ongeveer 45 à 60 minuten waarna vragen kunnen worden gesteld.

Wanneer? Dinsdag 26 maart 2019 om 20 uur
Waar? Kantine SK Lochristi, Bosdreef 57

Dankzij onze partners zijn we erin geslaagd om de informatieavond gratis aan te bieden en de drempel om langs te komen zo laag mogelijk te houden.Het initiatief is open gesteld voor alle (sport)ouders om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Aarzel dus niet om familie, vrienden, buurman of –vrouw mee te nemen waarvan de kinderen lid zijn van een andere sportclub.

Het enige wat u wel hoeft te doen is op voorhand inschrijven zodat we ons praktisch kunnen organiseren. Graag inschrijven voor dinsdag 19 maart 2019 via https://old.cm.be/agenda/activity-page.jsp?activityId=tcm%3A393-212165&i....
Tijdens de uiteenzetting kan u een drankje bestellen in de kantine. Standaard Boekhandel Lochristi zal aanwezig zijn voor wie na een leerrijke en boeiende avond overtuigd is geraakt om het boek aan te kopen. Uiteraard is er gelegenheid om samen na te kaarten.