Blog

Jean Marie
0 reactie(s)
Politie Puyenbroeck 2023 met inbraken

Tekst JMDB - Foto Bennie Vanderpiete ©

Lochristi ligt vlakbij de E17 en de R4 en is daardoor inbraakgevoeliger. Ook de wijken nodigen wellicht ongewenst bezoek uit. Van de 4 gemeenten van de zone worden bijna evenveel feiten vastgesteld als in de andere 3 samen. Toch blijft het hier vrij rustig en ook veilig. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Fuifcoach 2024 - © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB © Foto 's Bennie Vandrpiete

Gisterenavond ging de laatste avond van de cursus ‘Fuifcoach’- die voor de derde keer werd georganiseerd - door in jeugdhuis Lodejo. Dit jaar namen 14 jongeren deel. Fuifcoach wordt men door 4 avonden van verschillende aspecten te proeven over wetgeving, organisatie, veiligheid, preventie, omgaan met drugs en alcohol, EHBO en tenslotte conflict- en geweldbeheersing.

Bennie
0 reactie(s)
Zeldzameziektendag 2024 © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

“Deel je kleuren” is vandaag het thema van de Zeldzameziektendag. En dat gebeurt ook in Lochristi.

Peter
0 reactie(s)

Tekst Petere Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

Maandag was er de maandelijkse gemeenteraad. Een tweede deel van ons overzicht van de belangrijkste punten die besproken werden. 

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst en foto's © Evarist Ganzelever

Wie een put graaft voor een ander wordt daar alleen maar beter van!? En dat deed me even over de rand van de put, die gelegen is midden in het dorp van Zaffelare, kijken. Ik zag dat de bodem rijzende is, de vruchten in de Kloostertuin al vooruitlopen op de nakende lente.

Jean Marie
0 reactie(s)
Jaarverslag 2023 Politie Puyenbroeck

Tekst JMDB - Foto Bennie Vanderpiete ©

We focussen vandaag op het verkeer en de onvermijdelijke maar ook te vermijden ongevallen. Overdreven snelheid, GSM-gebruik maar natuurlijk ook drugs en alcohol spelen een belangrijke rol. Dat werd zondag nog maar eens meer dan pijnlijk duidelijk gemaakt met het dodelijk ongeval in Gent waarbij Steven De Laender en Joris Rogiers het leven lieten. 

Peter
0 reactie(s)

Tekst Peter Esprit © Titelfoto Bennie Vanderpiete

Gisteren was er de maandelijkse gemeenteraad. Een overzicht van de belangrijkste punten die besproken werden. 

Sofie
0 reactie(s)
Als een hart falen kan - © Bennie Vanderpiete

Tekst Sofie De Coninck © Foto's Bennie Vanderpiete

Dit weekend zakten maar liefst 2 keer 150 toeschouwers af naar de Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Petruskerk van Zaffelare voor het uitverkochte dubbelconcert “Als een hart falen kan” van Chris Corn, Sam de Troyer en Wim Verbeke in samenwerking met Evy Erauw en Luc Van Autreve.

Peter
0 reactie(s)
Voetbal25Feb24 © Peter Esprit

Tekst en foto's © Peeter Esprit

Met een zege voor SK Lochristi, een gelijkspel voor Dynamo Beervelde en een nederlaag voor SV Zaffelare werd de 22ste speeldag in tweede provinciale afgesloten. Lochristi pakte zijn eerste uitzege, Dynamo Beervelde rechtte de rug na een vroege achterstand en SV Zaffelare kon een 0-4 achterstand aan de rust niet meer goedmaken.

Bennie
0 reactie(s)
Mustii © Veronique Mergaux Flickr

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto's Véronique Mergaux (Flickr)

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op 7, 9 en 11 mei. Eerder deze week werd de de Belgische inzending bekendgemaakt en werd ook de officiële videoclip van het nummer vrijgegegeven. “Before The Party’s Over” van Mustii is een moderne, energieke song met een ode aan het leven.

Pagina's