Blog

Jean Marie
0 reactie(s)
Coronalandschappen

Tekst Evarist Ganzelever - Foto Annick Gentier

Corona, die naam komt mij stilaan het strot uit en met mij zijn er velen die ondertussen dit woord foutloos kunnen schrijven.

Bennie
0 reactie(s)
Music against COVID-19 Chris Corn

Een primeur! Voor één keer veranderden we de titel van onze wekelijkse muziekbijdrage. “Music on Sundays” moet vandaag plaats ruimen voor “Music against Covid-19”.

Jean Marie
0 reactie(s)
Zakboek voor de klimaattuin Marc Verachtert Bart Verelst Tuindagen Beervelde

Tekst JMDB- Foto's Annick Gentier/Veronique De Walsche/JMDB

Eind februari werd het boek van tuinarchitect Marc Verachtert en tuinbouwconsulent Bart Verelst voorgesteld in het Park van Beervelde. ‘Koele oases voor hete zomers’ is de ondertitel en het zou meteen ook het thema worden van de tuindagen. Covid-19 besliste er anders over en na de Floraliën werden ook de tuindagen in mei 2020 geannuleerd.

Jean Marie
0 reactie(s)
achterzijde gemeentehuis Lochristi

Tekst  - Foto JMDB

In Coronatijden moeten ook gemeenteraadsleden zich aanpassen. De zitting wordt niet uitgesteld of verplaatst maar gaat digitaal door. Daarom zullen - na overleg met de verschillende fracties - de agendapunten van de gemeente- en OCMW-raad van 30 maart 2020 langs digitale weg behandeld worden.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
De andere kant van corona Lochristi

Tekst Evarist Ganzelever - Foto Bennie Vanderpiete

De keerzijde van deze buitengewone tijden maakt dat het gefluit van de vogeltjes het haalt van het gemotoriseerde lawaai, het luchtruim er weer is voor de sterren...

Bennie
0 reactie(s)
Lochristi Blijf in uw kot menu

© Bennie Vanderpiete

Sinds gisterenavond kan je inschrijven voor het “Blijf-in-uw-kot-menu”. Een initiatief van de gemeente voor gezinnen met kleuters, lagere schoolkinderen, tieners en/of 16+ers.

Claudine
2 reactie(s)
Sierteeltsector bloedt Lochristi

Tekst Claudine - Foto FlorAmor

Kwekers, transporteurs, veilingen,  groot- en kleinhandel gaan door het  diepste dal. De Gentse Floraliën, de tuindagen, de markten worden geannuleerd. Tuincentra en bloemenzaken moeten verplicht sluiten. Massa’s prachtige bloemen en planten belanden op de vuilnisbelt. De sector bloedt.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst  - Foto Evarist Ganzelever

Omdat onze gedachten ook uitgaan naar de rusthuisbewoners die inmiddels al bijna twee weken in afzondering zitten, reserveerden we vandaag eentje uit de tijd dat de wereld nog aan hun voeten lag. 

Bennie
0 reactie(s)
Merci van uit mijn kot Lochristi

Tekst - Foto Bennie Vanderpiete

Vele honderden mensen in Lochristi applaudisseerden gisterenmiddag – of hingen een doek of boodschap - voor “de helden van de zorg. Al werden ook de andere sectoren die ons helpen de crisis door te komen, niet vergeten.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lo art Lochristi

Tekst Eavrist Ganzelever - Foto's Evarist Ganzelever/Patrick Haegens

...dat er op artistiek vlak iets beweegt in Lochristi. En niet zomaar iets. Lo-art - het gerenommeerde Lootse kunstenaarscollectief – broedt op een lentefris idee.

Pagina's