Blog

Jean Marie
0 reactie(s)
Kerst en nieuwjaar met Take Away De Lozen Boer Lochristi

Tekst JMDB - Foto De Lozen Boer ©

Ook dit jaar kunt u bij De Lozen Boer gerechtjes en een menu bestellen voor de kortste dagen van het jaar en om 2023 in gaan. Bij de 2 menu’s worden ook passende wijnen voorgesteld, zodat u op die manier ook vineus kunt genieten.

Bennie
1 reactie(s)

Afgelopen vrijdag, 25 november werd, in het crematorium Westlede, in intieme kring afscheid genomen van Marc Lievens. Veel inwoners van Lochristi zullen zich Marc Lievens nog herinneren als leerkracht en later als schoolhoofd van GBS Beervelde en schooldirecteur van GBS Lochristi.

Bennie
0 reactie(s)
Kies Fleece - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Eerder deze avond werd “Kies Fleece” voorgesteld, de minionderneming van de leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement & Visual Merchandising van Edugo Lochristi. Met dit afstudeerproject zullen de 8 leerlingen ook de Voedselbank Lochristi steunen. 

Bennie
0 reactie(s)
Kerstmarkt2022 - WarmsteWeek - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Op zondag 11 december is er de 32ste Lootse Kerstmarkt. De organisatie stelt 2 gratis kraampjes ter beschikking in het kader van “De Warmste Week”. In de kerk is er een kerstprogramma van Zafflo en co.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Portland - Lochristinaar - © Hana Knizova

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Hana Knizova

We zijn inmiddels beland in de aanloop naar de weken die gezwollen staan van melancholie en dromerigheid, en in dat plaatje past de nieuwste van Portland helemaal.

Bennie
0 reactie(s)
ChroniqueurNov22 - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Evarist Ganzelever verklankt op zijn onnavolgbare, maar maatschappijkritisch verantwoorde manier, enig kerktorennieuws en wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Jean Marie
0 reactie(s)
bloeiende akker Beervelde

Tekst Foto JMDB ©

De zitting vindt plaats in het gemeentehuis om 20 uur. Je kan het live volgen op het YouTube-kanaal https://www.youtube.com/user/gemeentelochristi. Bepaalde straten in Beervelde krijgen een andere naam op vraag van de brandweer. Heel wat financieel nieuws over kerkfabrieken en verschillende vergaderingen. De volledige agenda kan je nalezen op de site van de gemeente.

Bennie
0 reactie(s)
Kerstconcert - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Kerstmis nadert met rasse schreden. Zondag a.s. is het al de eerste advent en 2 weken later, op 11 december, is er de Lootse kersmarkt. Tuincentra bieden ondertussen al kerstbomen aan en in de winkels lacht de kerstversiering en de nieuwe collectie kerstbollen ons al een tijdje toe.

Bennie
0 reactie(s)

Tekst Evarist Ganzelever © Foto Bennie Vanderpiete

Met die slimme app kun je je stroom- en gasverbruik monitoren, indien er een digitale meter is geïnstalleerd. Een tool die ertoe kan bijdragen je energieverbruik te reduceren.

Bennie
0 reactie(s)
Spanjeveerbrug © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Bennie Vanderpiete

Dat de huidige Spanjeveerbrug – de Baileybrug – tussen Mendonk en Sint-Kruis-Winkel zal vervangen worden door een betonnen exemplaar, schreven we al eerder. Maar nu is er een voorstel hier een fietserstunnel aan toe te voegen.

Pagina's