‘Kom op tegen kanker’ eist schadevergoeding

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

2753-taxus-x-media-hicksii-yew-tree

De actie ‘Vergroot de hoop' waarbij de afgelopen jaren ook in Lochristi taxussnoeisel werd ingezameld gaat dit jaar niet door.
Met dit snoeisel kan je nog steeds terecht op het recyclagepark (lezen we in het gemeentelijk infoblad) maar het is duurzamer en milieuvriendelijker wanneer je dit materiaal in eigen (kringloop)tuin verwerkt.
Het hakselen met de hakselaar of een grasmachine (takken maximaal potlooddikte!) leveren je prachtig mulch- of compostmateriaal op dat erg nuttig is in eigen tuin.

De actie moest normaal starten op 15 juni maar is verzand geraakt in een dispuut dat wellicht voor de Rechtbank zal worden beslecht.
De zwarte piet wordt graag doorgeschoven tussen de Vlaamse Liga tegen Kanker die de actie Kom op tegen Kanker leidt en het bedrijf dat het snoeisel verwerkt, de firma Van Hulle B &C uit Maldegem.
Met het snoeisel worden medicijnen gemaakt om kanker te genezen en de actie brengt 40 euro per kubieke meter snoeisel op. In een open brief van de Vlaamse Liga luidt het: " De firma zegt dat het project niet rendabel is en laat ons in de steek. ...Dit is pure overmacht. ...'
Bij de firma Van Hulle luidt een totaal ander klokje en zij reageerden eveneens met een open brief die je integraal vindt op http://www.vergrootdehoop.be/openbriefVH.htm .
De firma ontkent in alle toonaarden en claimt imagoschade.
Wie gelijk heeft, weten we uiteraard niet maar het is alvast jammer dat de actie waarvoor zo veel mensen zich engageerden niet doorgaat. De Liga vraagt 680.000 euro schadevergoeding want het contract loopt normaliter nog vier jaar en vorig jaar was de opbrengst 170.000 euro.
Of de Rechtbank vonnist binnen het jaar is wellicht andere koek.
We zijn dan ook benieuwd wat het volgend jaar wordt?
De lokale afdeling ‘ Maldegem' van Kom op tegen Kanker betreurt de houding van hun algemeen directeur.

© firma Van Hulle

© firma Van Hulle