10cc (gratis) op de Lokerse Fonnefeesten

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
10cc  © Mark Kent

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Mark Kent (Flickr)

De Britse popgroep 10cc is een van de meest inventieve en invloedrijkste band in de geschiedenis van de populaire muziek. Mis komende woensdag 9 augustus deze levende rocklegendes en hun onverwoestbare hits niet.

Met meer dan 30 miljoen verkochte albums op hun conto en met een lange staat van dienst, toeren ze vandaag nog steeds de wereld rond. Grijzer en kaler geworden, maar daarom niet minder hip. In de jaren '70 beleefden ze hun hoogdagen en waren ze niet weg te slaan uit de hitlijsten.10cc vergaarde bekendheid met hun grappige, hedendaagse teksten en wisten door het samensmelten van rock-‘n-roll, blues, R&B en avant-gardistische invloeden een unieke en herkenbare sound te creëren.
Ze waren een toonaangevende kracht in de charts met wereldhits zoals “Donna”, “The Wall Street Shuffle”, “Dreadlock Holiday”, “The Things We Do For Love” en de ultieme tegelplakker “I’m Not In Love”. Ook nu nog worden deze tijdloze hits grijs gedraaid op de radio en blijft hun populariteit overeind door de kwaliteit en originaliteit van hun songs. 10cc was al eens te gast op de Fonnefeesten en wie er toen bij was heeft het nog over een beklijvend optreden.

I'm Not in Love

 

Wall Street Shuffle

 

Dreadlock Holiday