Al iets gemerkt van Tournée Minérale?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Tournée Minérale

© Bennie Vanderpiete

Zuipen wij nu echt te veel alcohol of is dit een hype zoals de Melkbrigade er een was in de jaren '60 van vorige eeuw?

Milleke Melleke Mol...Toen een zekere Nonkel Bob ons aanmoedigde iedere dag een extra glas melk te drinken om de melkoverschotten te verkleinen.

Er is een tijd geweest dat eieren eten slecht was voor ons cholesterolgehalte, wat meteen de kans op hart- en vaatziekten verhoogde. Over roken ga ik het niet meer hebben, de maatschappelijke veroordeling is intussen verankerd.

En dan spreek ik nog niet over de studies waar we om de haverklap mee om de oren worden geslagen.Studies die pakweg aantonen dat vleeseters meer kans hebben om kanker te krijgen.

Tournée Minérale, een maand lang het ontraden om bier of een wijntje te drinken, daar word je toch echt niet vrolijk van!

'Op je gezondheid' klinken letterlijk nemen, daar waar enige alcohol er net is om die letterlijkheid wat te nuanceren. De weekendvriend of de vaste televisiemaat uit je gezelschap bannen om uiteindelijk meer levenskwaliteit over te houden lijkt mij zowat hetzelfde als pensioensparen tot aan je tachtigste verjaardag! 
Dat er jaarlijks veel mensen sterven ten gevolge van overmatig drankgebruik of door de schuld van een onverantwoordelijke alcoholinname staat buiten kijf.

Ik hou hier dan ook een betoog voor de redelijkheid. De levensverwachting gaat er in België ieder jaar op vooruit, mogen we het in die toegevoegde tijd ook nog eens gezellig houden?