Albert Hammond – It Never Rains in Southern California

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Albert Hammond – It Never Rains in Southern California

Tekst - Foto Evarist Ganzelever ©

Je moet nog wachten tot 11 oktober om hem live te zien en horen in het Kursaal Oostende, maar nu al op Lochristinaar. Geef toe, de hits van Albert Hammond associëren we vooral met de zomer!

Met meer dan 30 nummers die in ons collectief geheugen zitten gebrand en al ruim 50 jaar bezig, mag je Hammond een legendarisch singer-songwriter noemen. De uit Gibraltar afkomstige artiest verkocht wereldwijd niet minder dan 360 miljoen platen. Goed voor een plaats in 'The Songwriters Hall of Fame', Bovendien mag hij ettelijke Emmy Awards en de prestigieuze 'The Ivor Novello Award' op zijn conto schrijven. Hij schreef muziek voor Tom Jones, Joe Cocker, Celine Dion, Chris De Burgh, The Carpenters, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Altbert Hammond boekte al vroeg succes met zijn nummer 'It Never Rains in Southern California', en sindsdien heeft hij een veelzijdige carrière opgebouwd in zowel de Engelstalige als Latijns-Amerikaanse wereld. In 2010 keerde hij terug naar de hitlijsten met zijn album 'Legend', waar hij, samen met verschillende artiesten, enkele van zijn grootste composities opnieuw opnam. Het succes van dit album baarde de 'Legend Tour', die hem terug naar de internationale podia bracht. Waaronder dit najaar in Oostende.